Haberler

Barzani, AB'den Silah İstedi

Güncelleme:

IKBY Başkanı Barzani, "AB ülkeleri, Peşmerge güçleri için ağır silahlar, zırhlı araçlar ve askeri mühimmat temin etmede bize yardımcı olmalıdır." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, "Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Peşmerge için ağır silahlar, zırhlı araçlar ve askeri mühimmat temin etmede bize yardımcı olmalıdır" dedi.

FABİUS, BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, başkent Bağdat'taki temaslarının ardından Erbil'e gelerek Mesut Barzani'yle bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Barzani, IŞİD'in sahip olduğu güce işaret ederek, "Kürdistan bölgesinin, sadece bir terör örgütüyle değil, aynı zamanda terörist bir devletle savaştığını" söyledi.

Barzani, "IŞİD'in elindeki silahlar, bir devletin elindeki silahlardan çok daha fazla. Bu terörist organizasyonun silahı, Peşmergenin elindeki silahtan daha güçlü" diye konuştu.

SİLAH YARDIMI İSTEDİ

"Dostlarımızdan, teröre karşı yürüttüğümüz savaşa çocuklarını göndermelerini talep etmiyoruz. Çünkü bu, bizim savaşımız" diyen Barzani, sadece ağır silahlar ve askeri teçhizat yönünden yardım istediklerini dile getirdi. Barzani, gerektiğinde yapılacak hava operasyonunun da kendileri için çok önemli olduğuna işaret etti.

Barzani, savaşı kazanmaları için AB ülkelerinden daha fazla destek beklediklerini vurgulayarak, "AB ülkeleri, Peşmerge için ağır silahlar, zırhlı araçlar ve askeri mühimmat temin etmede bize destek olmalıdır" ifadesini kullandı.

Terör örgütünün saldırılarına karşı halkından rahat olmasını isteyen Barzani, "kahraman Peşmerge gücü ve samimi dostları sayesinde yürüttükleri savaşta başarılı olacaklarını" bildirdi.

"BİRLİKTE YAŞAYACAK VE BİRLİKTE ÖLECEĞİZ"

Barzani, son zamanlarda Iraklı Kürtler ile Arapların karşı karşıya getirilmek istendiğine de değinerek, "Teröristler, Kürtler ve Arapların tarihsel ilişkilerini bozamayacak. Buza izin vermeyeceğiz. Biz Kürdistan bölgesinde yaşayan Kürtler, Araplar, Türkmenler, Hristiyanlar ve Yezidiler olarak birlikte yaşayacak ve birlikte öleceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'un Erbil'e gelmesini, kendilerine verilmiş bir destek olarak nitelendiren Barzani, ayrıca Sincar'dan kaçmak zorunda kalan Yezidilere yapılan yardımlardan dolayı Fransa hükümetine teşekkür etti.

FRANSA'NIN DESTEĞİ SÜRECEK

Fabius da ülkesinin, Kürt bölgesi ve Irak'a desteğini sürdüreceğini belirterek, "Buradaki sığınmacılara da insani yardımlarımız devam edecek. Fransa'nın, Kürdistan bölgesi ve Irak'a ulaşan gıda ve ilaç ağırlıklı yardımları 18 tonu geçti" dedi.

Irak'ın, teröristlerle mücadelesini, kendi savaşları olarak gördüklerini aktaran Fabius, "Çünkü savaşınız özgürlük içindir. Bu yüzden özgürlükler ülkesi Fransa'nın size yardımı gayet doğaldır. Kürdistan bölgesi, bu savaştan çıkana kadar yardımlarımız sürecek" görüşünü bildirdi.

GÜVENLİ HAVA KORİDORU AÇILMALI

İnsani yardım için AB ülkelerinden, Irak ve Kürt bölgesine güvenli hava koridoru oluşturulması gerektiğini kaydeden Fabius, bölgenin ciddi anlamda desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Fabius, Irak'taki siyasi krizin aşılması ve normalleşme sürecinin başlaması için Fransa'nın, ulusal hükümetin biran önce kurulmasını arzuladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Laurent Fabius Avrupa Birliği Mesut Barzani Fransa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

türkiye cumhuriyeti:

kardeş hani çok güçlüydü peşmerge,pkk...türkiyeye kafa tutuyordunuz noldu hemen sahiplerinize koştunuz.sizin şu vurkaç taktiği yada sivillerin arkasına saklanma taktiği pek yemiyor mu.herkesi türkiye gibi merhametli mi sandınız sivillerin arkasına saklanınca silahı indireceğini mi sandınız.daha fazla nankörlük yapmayıp gerçekleri görün artık.allah masum kürt halkını ışidin zulmünden korusun ne kadar nankör olsanız da ben haklının yanında olacağım.

13
21
yanıtYanıtla
türkiye cumhuriyetiserkan@hotmail.com:

liceli kardeşim ben de bundan bahsediyorum.Türkiye silah verdiyse bu da demek oluyorki türkiyede bunun kat kat fazlası var ama ona rağmen pkk dan korkuyor türkiye pkk çok güçlü diye birçok kişiye şahit olmuşumdur.ışid denen o it sürülerinin Allah korkusu yok sivil demeden öldürüyor ama Türkiye bunu sizlere yapmıyor artistliğin düşmanlığın lüzumu yok.Aynı çatı altında bırakın hep birlikte geliştirelim ülkemizi

yanıt0
yanıt0
amedli kurdogaripyolcu7256@gmail.com:

lan lale hanı turkıyen çok güçlüya neden 30 yıldır yenemıyorsunuz demeki işe yaramayan bir turkiyevar bunu kabul edin ve kafanıza koyun artık

yanıt0
yanıt0
YAVUZ OSMILI:

KURTLER KENDI ORDUSUNU VE BIRLIYINI KURULMAZAMANIDIR SILAHLANMAK EN DOGAL HAKTIR AKSI TAKTIRDE YENI SOYKIRIMLARLA KARSI KARSIYA KALIR

22
0
yanıtYanıtla
riki:

silah alsan ne olcak korkup kaçtıktan sonra amerika bombalamasıydı pyd ve peşmerge 2 gün sonra türkiyeye kaçardı.

6
16
yanıtYanıtla
HEPSİNİ YOK ET:

ZATEN IŞID PALAVRA..KURULACAK OLAN BU DEVLETE VERİLECEK SİLAHLARI HAKLI GÖSTERMEK İÇİN.....

4
8
yanıtYanıtla
serdar:

1.körfez savasinda ABD ye destek verip sonrada kullanilip kenara atilan , yüzbinlerin ölümüne milyonlarin göc etmesine vesile olan ve kimyasal saldirilara magruz kalan kürtler bugün yine ABD ile hareket etmekte .. demekki tarihten hic ders cikarmamis bunlar .. ABD nin yaptigi bu kalleslige ragmen onu dost edinen kürtler ne yazikki 1991de yasadiklari acilarla bugün yine basbasa kalacaklar ...türkiyeyi kabetmek icin elinizden geleni yapiyorsunuz ama kendi kuyunuzu kendinizin kazdiginizdan haberiniz yok ... bundan sonra bu kürtlere aciyan ayni onlar gibi olsun .. birakin yaptiklari nankörlüklerin cezasini ceksinler hesabini versinler ..

1
11
yanıtYanıtla
ADALETSİZ ADALET ARAYANLAR:

amerika kürtler ve işid ile maşşak geçiyo.. soruyorum size işid amerikadan izinsiz musul u alabilirmi ikili oyun la bunlar niye sadece erbil deki topçuları bombaladı da musul ve çevresine tek bomba atmadı ? göstermelik bunlar elindeki kürtleride kaybetmek istemiyor. kendine muhtaç bırakıyor... pkk yıda gördük adamlar kalesi mahmur u direk bıraktı lafta şhow yapıyorlar .. Türkiye içindeki pkk gruplarının hiçbiri yardıma gitmiyor sanki Türkiye de çatışıyorlar yeyip içip yatıyorlar yeni katılacak salak bulurlarsa kimlik mimlik vatan diye işid e salarlar belki.. 70 sene ömrünüz var belki daha kısa.. klavye delikanlılığı yapmayın. Kürt kardeşlerim Burası Türkiye.. ülkenize sahip çıkın sana kimse pkk nın istediği toprakları bölsende rahat vermez .. bir gün Türkiye ile savaşırsın öte gün işid le onlarda dokunmasa gün gelir çıkar çatışmasıyla kdp veya diğer kürt gruplarla savaşırşın .. anla artık sana bu bölgede huzur yok vermezler istesende istemesende kullanılırsın. Türkiye ne sahip çık

6
5
yanıtYanıtla
Tc:

Barzani kukla olmuş artık

2
5
yanıtYanıtla
zaza:

SERKEFTIN

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title