Haberler

Balkanlarda Kurban Bayramı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleşen vekalet yoluyla kurban organizasyonu kapsamında bağışlanan kurban hisselerinin 2 bin 30'u, Balkan ülkelerinden Bosna Hersek, Arnavutluk ve Makedonya'da kesildi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleşen vekalet yoluyla kurban organizasyonu kapsamında bağışlanan kurban hisselerinin 2 bin 30'u, Balkan ülkelerinden Bosna Hersek, Arnavutluk ve Makedonya'da kesildi.

TDV, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki bir kesimhanede 420 kurban hissesi kesiminin ardından, etleri savaştan olumsuz etkilenen bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine, yetimhane ve huzur evlerine dağıtılmak üzere paketledi.

Türkiye'nin Saraybosna Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Bosna Hersek'te 420 hisse kurban kesildiğini ifade ederek, "Bosna Hersek İslam Birliği ile iş birliği içerisinde bu kurbanları kesiyoruz. Bir kısmını riyasetin medreselerine bırakıyoruz, bir kısmını da halk mutfakları ve çocuk esirgeme kurumlarına veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurban hisselerinin bir kısmının beşer kilolar halinde İslam Birliği tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağının altını çizen Atlı, paketlerin bin 500'e yakın kısmının Bosna Hersek'in Vares bölgesinde dağıtılacağını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Palakoğlu da vekaletle kurban programının Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV iş birliğinde 1993 yılından bu yana organize edildiğini belirterek, "Bu yıl da tüm hazırlıklarımız yapıldı. Hem yurt içi hem de yurt dışından hayır sahiplerimiz kurbanlarını bize emanet ettiler." dedi.

Alınan vekaletlerin hem Türkiye'de hem de birçok ülkede ilgili ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için gerekli görevlendirmelerin yapıldığına işaret eden Palakoğlu, "Yurt içinde 235 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 130 ülkenin 530 farklı bölgesinde vekaletle kurban programını gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Palakoğlu, bayramın birinci gününde toplamda 225 binden fazla kurban hissesine ulaştıklarını belirterek, kesimlerin dini usüllere uygun yapıldığını söyledi.

Arnavutluk ve Makedonya

TDV'nin, Arnavutluk'ta başta başkent Tiran olmak üzere ülke genelindeki birçok şehirde kurban dağıtımı yapacağı bildirildi.

TDV Müfettişi Kemal Yorulmaz, Türkiye'den alınan vekaletlerin Arnavutluk'ta ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyleyerek, kesimlerin Tiran ve İşkodra şehirlerinde yapıldığını ifade etti.

Tiran'da 210 ve İşkodra'da 700 kurban hissesi kesileceğini anlatan Yorulmaz, "Diğer bir deyişle, İşkodra'da 100 büyükbaş ve Tiran'da 30 büyükbaş hayvanın kesimi yapılacak. Önümüzdeki günlerde ise 4 kilogramlık paketler halinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak." dedi.

TDV'nin ayrıca, Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresinde 80 büyükbaş ve Pirlepe şehrinde 20 büyükbaş hayvan kesimi yapacağı ifade edilerek, kesilen 700 kurban hissesinin yaklaşık 5 bin aileye dağıtılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Arnavutluk Saraybosna Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title