Haberler

Son dakika haberi | BAKAN SOYLU: TERÖR ÖRGÜTLERİ BU COĞRAFYADA NEFES ALAMAZ

Güncelleme:

Edinilen son dakika haberine göre İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Dünyanın hiçbir yerinde bir terör örgütünün devlet kurduğu baki değildir.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Dünyanın hiçbir yerinde bir terör örgütünün devlet kurduğu baki değildir. Bizim 16 devletimiz vardı. Hala o devletlerin varlığıyla ayaktayız. Geldiler, yıktıklarını zannettiler. Bu millet yeniden inşa ve ihya etti. Bu millet büyük bir millettir. Ama terör örgütlerinin böyle bir imkanı olamaz. Hele bu coğrafyada nefes alamazlar" dedi.

Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve beraberindeki jandarma personeliyle Jandarma Genel Komutanlığı'nda iftar yaptı. Burada konuşan Soylu, Eren Abluka-5 operasyonları kapsamında bu sabah Şırnak Bestler Dereler bölgesinde 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Soylu, Türkiye'nin yaklaşık yarım asırdır terörle mücadele ettiğini vurgulayarak her geçen gün mühimmat ve donanım anlamında üst noktaya gelindiğini ifade etti. Türk askerinin, vatandaşı korumanın yanında yardıma ihtiyaç duyduğu bir çok konuda el uzattığını söyleyen Soylu, "Bir yandan teröriste şahin, diğer taraftan vatandaşın emrine hizmetkar oldunuz. Bunu Türk jandarması yapar. Çünkü biz bu toprakların çocuklarıyız. Kulağımıza beş vakit ezan okunarak büyüdük" dedi.

'TÜRK DEVLETİ TARİHİNİN EN GÜÇLÜ ZAMANINDADIR'

Bakan Soylu, bir neslin terörle büyüdüğünü söyleyerek, "Bizim arzumuz bizden sonraki nesiller terörü görmesinler. Terör sadece bu topraklara ait bir öge değildir. Binlerce yıl bize müttefik olduklarını iddia edenler, terör örgütlerine yardım etti. Onlara havacılık dersleri verirken, onlara özel hastaneler kurmaya çalışırken biz kimin nerde olduğunu, hangi sudan içtiğini, hangi suyla yıkandığını biliyoruz. Bildiğimiz için de tedbirli ve temkinliyiz. Allah'a hamdolsun onlar galip gelemediler, biz galip geliyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde bir terör örgütünün devlet kurduğu baki değildir. Bizim 16 devletimiz vardı. Hala o devletlerin varlığıyla ayaktayız. Geldiler, yıktıklarını zannettiler. Bu millet yeniden inşa ve ihya etti. Bu millet büyük bir millettir. Ama terör örgütlerinin böyle bir imkanı olamaz. Hele bu coğrafyada nefes alamazlar. Bugüne kadar nefes almalarını borçlu oldukları maalesef bir kısmı bize müttefiklik yapanlardır" diye konuştu.

Tük jandarmasının tarihin en güçlü zamanında olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Türk jandarması en kuvvetli zamanındadır. Eğitim, araç ve gereci, mühimmatı, profesyonelliğiyle, atak helikopterleriyle, silahlı insansız hava araçlarıyla, üst bölgelerimizle, teknolojik donanımımızla en üst noktasındayız. Nasıl Türk jandarması en güçlü noktasındaysa, Türk Devleti de en güçlü zaman dilimi içerisindedir. Tarihinin en güçlü zamanındadır" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Soylu, İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşayan şehit ve gazi aileleriyle telefonda görüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler Son Dakika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

title