Haberler

Bakan Müezzinoğlu: Muharremi Öldüren Asılsız Çağrı

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Van'da Muharrem bebeğin hayatını kaybetmesiyle ilgili "Esas neden asılsız çağrılar. Çalışma yapıyoruz." dedi.

Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Van'da Cumartesi günü Muharrem bebeğin hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Bakan Müezzinoğlu olay günü Van'dan 10 bin 300 civarında çağrı aldıklarını bunun 141'inin gerçek çağrı olduğunu ifade ederek, asılsız çağrılara para cezası verilmesiyle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.

"ASILSIZ ÇAĞRILAR EN BÜYÜK SIKINTIMIZ"

Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Acil 112 olarak en büyük sıkıntımız Türkiye genelinde asılsız çağrılar. Bu çağrılar dolayısıyla acil hizmetlerimizde zaman zaman aksamalar ve sıkıntılar yaşıyoruz. Cumartesi Van'da yaşadığımız hadisenin temel sebeplerinden birisi de bu. Aynı gün Van'da 10 bin 300 civarında çağrı var. 141'i reel çarı. Bu hadisede bırakılan telefona yeniden ulaşılma sorunu yaşandığı için biz de tabii bir mezra ve bu mezra da yaşayan tek bir aile ve 7 kilometrelik yol tamamen kapalı ve gece.

"TEKNİK EKSİKLİKLER VE İHMALLE DE VAR"

Telefon irtibatı da kurulamadığı için muhtemelen bazı teknik eksiklikler ve ihmaller de var. Onları da soruşturuyoruz. Temel sorun bu hadiselerde asılsız çağrılar. Şimdi asılsız çağrılarla ilgili müeyyide uygulayabilir miyiz? Pratiğini sağlıklı yapabilir miyiz? diye çalışıyoruz. Yolun açılması için bunu bahane kılıyorlar. Bazen bir başka nedenle yapıyorlar. Bazen tamamen 'laf olsun deneyelim' diye yapıyorlar. Sistemimizi zora sokuyorlar. Özellikle vatandaşlarımız bir defa gerekmedikçe 112'yi meşgul etmeliler ki biz hak eden vatandaşa o hak ettiği acil sağlık hizmetini hiç aksamadan yapabilelim.

Müeyyide kısmıyla ilgili arkadaşlar çalışıyor. Bir değerlendirme yapacağız. Uygulanabilir pratiği olan bir sistem kurgulayabilirsek inşallah o da sistemi rahatlatır. Çalışmalar için 2-3 gün müsaade edin. Arkadaşlar değerlendirme yapacaklar. Büyük oranda önce bir caydırıcı para cezası telefon faturasına bir bedel geldiğini görecek görmeli ki 2-3-5 defa yapmamalı. O nedenle bir şık olarak hapis cezası gündemimizde olan konu yok."

"ACİL HİZMETLERDE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK NOKTADAYIZ"

Bakan Müezzinoğlu, Muharrem Taş'ın geçici otopsi sonucunun geldiğini kesin sonucun ise 1 ay içinde çıkacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Hiçbir vatandaşımızın sebep ne olursa olsun bu duruma düşmesini arzu etmeyiz. Hele hele Sağlık Bakanlığı olarak acil hizmetlerde biz dünyaya örnek olacak noktaya geldik. Bu tür basit nedenlerle hiçbir canımızı kaybetmemeliyiz" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov'un atılan tweetler yüzünden sınır dışı edildiği iddialarının sorulması üzerine"Bilmediğim bir konuyla ilgili bir şey söylemek istemem" diye yanıt verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500

Yorumlar (11)

VATAN SEVERvatansever.t@hotmail.com:

GÖKTEN TAŞ YAĞSA HÜKÜMETE SUÇ BULACAKSINIZ.AYIP BEEE.KAPALI OLAN YOLA GECE NE NASIL GIDILSIN KI.ASILSIZ 112 ÇAĞRILARI HIZMETI ENGELLEDIĞI DOĞRUDUR BİLENLER BILIR.10 YIL ÖNCE AMBULANS MI VARDI YOKSA HAVA AMBULANSI MI YOKSA HASTAHANEDE KUYRUKSUZ GÜNLER MI YOKSA MUANE OLMAK İÇİN AHIRINDAKI INEKLERI SATAN GARIBAN KÖYLÜ DÖNEMLERI MI.NE ÇABUK UNUTTUNUZ GEÇMİŞİNİZİ.EL INSAF BEYLER EL INSAF.AZACIK VICDAN .

2
16
yanıtYanıtla
MEKANumut_metin47@hotmail.com:

AİLE ÖNCE KARAKOLU ARAMİŞ 16,30 DA JANDARMA 112 VE YOLUN AÇILMASI İÇİN İL ÖZEL İDAREYİ ARAMIŞ AMA HİÇ BİRİNDEN YARDIM GELMEMİŞ ÇOCUK GECE 2.00 DE ÖLMÜŞ

yanıt0
yanıt0
71gulseren_kapar@hotmail.com:

BAHANE YE BAK ŞUÇ ASILSIZ ÇAGRILARIN ÜZERİNE KALDI İYİMİ

15
2
yanıtYanıtla
kimse gitmezfikret_601121@hotmail.com:

asılsız çağrı değil ben olsam bende gidemem,pusaya düşme ihtimalin yüksek,ayrıca kurşun adres sormaz

4
13
yanıtYanıtla
MNozlem@hotmail.com:

BILAL tatile gidecegine bu babaya bassagligina gitseydin .

14
1
yanıtYanıtla
treblekqtreble@hotmail.com:

siz iş yapmıyorsunuz ki sizin tek derdiniz kadrolaşmak, cemaatler kadrolaşmak için birbine girdi

11
0
yanıtYanıtla
AS.01.ADANALIcemal.karaciger@ipa.com.tr:

ARKADAŞLAR ELEŞTİRMEK AMA YAPICI ADAM GİBİ , HAKARET ETMEDEN HERKESİN HERŞEYİN EKSİKLİKLERİ ELBETTE VARDIR .BUNDAN 10 YIL ÖNCE NE VARDI BU MEMLEKETDE KAÇ TANE ANBULANS VARDI ,KAÇ HASTANE VARDI ? BUNDAN ON YIL ÖNCE BİR YABANCI BURDA RAHATSIZLANIP ÜLKESİNE UÇAKLA HELİKOPTERLE GÖTÜRÜLDÜĞÜ ZAMAN İNANIN İÇİM CIZ EDİYORDU BİZİM DE OLACAK MI BİZDE BUNLARI GÖREBİLECEKMİYİZ DİYE .ÇOK ŞÜKÜR ALLAHA EMEĞİ GEÇENLERDEN HİZMET EDENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN., AMA YETERLİ ASLA YETMEZ ,KEŞKE ONUN GİBİ CANLARIMIZ ÖLMESE CİYERLERİMİZ YANMASA; LÜTFEN AMA LÜTFEN BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OLALIM CANLARIMIZA İNSANLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM ÇÜNKÜ BU ÜLKE BİZİM BU DÜNYA BİZİM YIKMAYALIM ; YAPALIM ,YIKMAK ÇOK KOLAY YAPMAK ÇOK ZOR :

2
8
yanıtYanıtla
idris aslankoro_su_1993@windowslive.com:

benim anlmadıgım bakan niye hmn kendini korumaya alıyor yav sorumluluar kimse cezalandırılsın kardeşim bir can ihmalle gitmiş herhalde bu şerefsiz olay kendisine gelicek ya bu olay avrupada olsaydı vaalhi ssaglık bakanı istifa ederdi bunalrda bu yüz yokya kalın kalın dolurun ayakkabı kutulaırını siizi allahıma havale ediyorum benim cocugum o şekilde ölseydi hastanenizi başınıza yıkardım anldınmımız

7
1
yanıtYanıtla
ccmmvatansever.47@hotmail.com:

asılsız çağrı değill sizz öldürdünüzz minicik muharemmii keşke gitseydiniz keşke asılsız çağrı olsaydı da babasına 30 yıl hpis cezası veripte sırtına evladınınn cesedini vermeseydinşiz.... öbür dünyada yeriniz yok sorumluu kişilerrrr...

5
1
yanıtYanıtla
TRABZONcityistanbul17@gmail.com:

YAAAAAAAAAAALLLAAAAAAAAANNNNN.PALAVRAAAAAAA İNAN MA KANMA ALLAH İLE ALDATANLAR ATATÜRK İLE ALDATANLARA ENAYİ GİBİ DEMIKRASİ VARMIŞ GİBİ SANDIĞA GİDİP OY VERME KERİZ GİBİ...YILLARDIR VERDİN DE NE DEĞİŞTİ SENİN İÇİN HİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİÇ...

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title