Haberler

Bakan Kılıç'tan Futbolsevere Yılbaşı Sürprizi: Aralık Sonunda 8 Statta E-Bilet'e Geçiliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, aralık ayı sonunda; TT Arena, Atatürk Olimpiyat, Bursa Atatürk, Eskişehir Atatürk, Hüseyin Avni Aker, Recep Tayyip Erdoğan, Rize Yeni Şehir ve Şükrü Saraçoğlu olmak üzere 8 statta e-bilet sisteminin hayata...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, aralık ayı sonunda; TT Arena, Atatürk Olimpiyat, Bursa Atatürk, Eskişehir Atatürk, Hüseyin Avni Aker, Recep Tayyip Erdoğan, Rize Yeni Şehir ve Şükrü Saraçoğlu olmak üzere 8 statta e-bilet sisteminin hayata geçirileceğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan

Gençlik ve Spor Bakanı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Spor Güvenliği Eğitim ve Sertifikasyon Projesi çerçevesinde eğitici kadrosunu oluşturduğunu belirterek, "Ağustos ayında UEFA eğitmenleri tarafından eğitici eğitimi tamamlanmış olup, 2014 yılının Ocak ayına kadar en üst iki profesyonel ligdeki tüm kulüp ve özel güvenlik görevlileri ve stewardlar eğitilecektir. Taraftar irtibat sorumluları yeni sezonda görevlerine başlamıştır" dedi.

-ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ EK EĞİTİM ALACAK-

Türkiye Futbol Federasyonu'nun "spor güvenliği eğitimi" konusunda proje başlattığına dikkat çeken Bakan Kılıç, ilgili eğitmen kadronun oluşturulduğunu belirterek şöyle dedi:

"UEFA'nın hazırladığı spor güvenliğine yönelik eğitim müfredatı, en üst iki profesyonel ligdeki tüm kulüp ve özel güvenlik görevlilerine aktarılacaktır. Özel güvenlik görevlileri, Emniyet Genel Müdürlüğünün akredite ettiği eğitim kurumlarından almış oldukları genel özel güvenlik eğitimi dışında, sadece spor müsabakalarının güvenliğine yönelik ek eğitim alacak; seyircilerin iyi karşılanması, ilk yardım, yangından korunma, etkinlik yönetimi, üst arama, iletişim, acil durum tahliyesi ve müdahalesi konularında uluslararası kurallar ışığında eğitilecektir. Her eğitimciye spor güvenliği eğitim lisansı verilecektir."

-"TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU YAZILI OLARAK UYARILMIŞTIR"-

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre, futbol dalında en üst lig ile bir altındaki ligde bulunan kulüplerin, güvenliğin sağlanması ve anılan Kanuna aykırı davrananların tespiti amacıyla kurulması gerekli olan teknik donanımları kendi kullanımındaki spor alanlarında kurmakla yükümlü kılındığını ve elektronik karta ilişkin hükümler hariç olmak üzere aynı yükümlülüklerin, basketbol, voleybol ve hentbol dallarındaki en üst ligde bulunan kulüplerin kendi kullanımındaki spor alanları bakımından da geçerli sayıldığını kaydeden Bakan Kılıç, şöyle dedi:

"Bu yükümlülüklerin üç yıl içerisinde yerine getirileceği ve süresinde yerine getirilmemesi halinde ilgili spor kulüpleri hakkında idari para cezası uygulanacağı hüküm altına alınmıştır. Kanunda öngörülen bu süre 14 Nisan 2014 tarihinde sona ermektedir.

Spor müsabakalarında yaşanan şiddetin ve istenmeyen olayların bir an önce önlenebilmesi için alınması gereken tüm güvenlik tedbirlerinin, bu arada elektronik kart ve elektronik bilet uygulamalarının, Kanun'da öngörülen son tarih beklenmeksizin ivedi olarak uygulamaya konulması hususunda Bakanlık Makamınca Türkiye Futbol Federasyonu yazılı olarak uyarılmıştır."

-E-BİLET-

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 6222 sayılı Kanun'da belirtilen e-bilet projesini yürütmeye devam ettiğine işaret eden Gençlik ve Spor Bakanı, "E-bilet projesiyle, en üst iki profesyonel ligin stadyumlardaki kapalı devre görüntü sistemlerinin yenilenmesi işinin ihalesi tamamlanmış ve ihaleyi E-Kent ve Netaş Konsorsiyumu kazanmıştır" dedi.

Bakan Kılıç, söz konusu konsorsiyumun aralık ayı sonunda; TT Arena, Atatürk Olimpiyat, Bursa Atatürk, Eskişehir Atatürk, Hüseyin Avni Aker, Recep Tayyip Erdoğan, Rize Yeni Şehir ve Şükrü Saraçoğlu olmak üzere 8 statta e-bilet sisteminin hayata geçirileceğini taahhüt ettiğini söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Avni Aker Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Perrier maden suyunda dışkı mı var? Perrier maden suyu neden imha edildi? Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title