Haberler

Bakan Bozdağ Londra'da 'Küresel Hukuk Zirvesi'nde Konuşacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 'Küresel Hukuk Zirvesi'nde Türkiye'yi temsilen terör konusunda bugün bir konuşma yapacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 'Küresel Hukuk Zirvesi'nde Türkiye'yi temsilen terör konusunda bugün bir konuşma yapacak.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Magna Carta'nın 800. yıldönümü kutlamak için ilk kez 'Küresel Hukuk Zirvesi' düzenlendi. Westminister'daki Queen Elizabeth Konferans Merkezi'nde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Zirve'ye dünyanın dört bir yanından devlet adamları, yöneticiler ve hukukçular katıldı.

Zirve'ye Türkiye'den Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra çok sayıda milletvekili ve Türkiye Barolar Birliği üyeleri katılıyor.

Bugün terör konusunda bir konuşma yapacak olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, DHA'ya yaptığı açıklamada Londra'da gerçekleştirilen zirvenin önemine dikkat çekerek, bugün terörle mücadele konusunda uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yapan bir konuşma yapacağını ifade etti. BAKAN BOZDAĞ KRALİÇE'NİN ÖZEL DAVETLİLERİ ARASINDA YER ALDI

Bakan Bozdağ, bugünkü zirvenin çok geniş katılımlı bir açılışla başladığını ifade ederek, zirvenin önemini şöyle anlattı; "Magma Carta'nın getirdiği değerler konusu son derece önemli. Özellikle hukukun üstünlüğü, devletin hukukla bağlı ve sınırlı olması gerektiği fikri Magna Carta'nın en büyük özelliklerinden biri . Bu zirvede hukukun üstünlüğü ve terör konusu ayrıca ele alınıyor ve geniş kapsamlı müzakere ediliyor. Bunların içinde ortaya çıkacak fikirlerden oluşan çok önemli bir belge ortaya çıkacaktır."

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in Buckhingham Sarayı'nda zirvenin ilk gününde davetlilere verdiği özel resepsiyonun da konuğu olan Bakan Bozdağ, daha sonra Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin düzenlediği halk toplantısına katıldı. - Londraingiltere

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title