Haberler

Bahçeli: Birileri Oyun Peşinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Birilerinin Oyun Peşinde Olduğunu Belirterek, '1919'lu Yıllarda Urfalı'nın Yumruğunu Yiyenler, Şimdi Yeni Bir Oyun Peşindeler. İstiyorlar Ki Bölünelim, Parçalanalım. Bekliyorlar Ki Ayrılalım, Dağılalım. Umuyorlar Ki Çözülelim ve Birbirimize Küselim' Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, birilerinin oyun peşinde olduğunu belirterek, ''1919'lu yıllarda Urfalı'nın yumruğunu yiyenler, şimdi yeni bir oyun peşindeler. İstiyorlar ki bölünelim, parçalanalım. Bekliyorlar ki ayrılalım, dağılalım. Umuyorlar ki çözülelim ve birbirimize küselim'' dedi.

Bahçeli, partisinin Şanlıurfa'da ''Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat'' sloganıyla düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Urfa'nın Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleye değinerek, bu coğrafyalar üzerinde ''kem gözlerin'' sona ermediğini, milletin huzuru, birliği ve geleceği üzerinde oyunların son bulmadığını ifade etti. Bahçeli şöyle konuştu:

''İstiyorlar ki bölünelim, parçalanalım, 'açılım' denilen tuzağa düşelim parça parça dökülelim. Bütün halinde çözülemeyen sorunlar, parçalanınca nasıl çözülecek? Bir yumruk gibi sıkışmış ellerin açamadığı kapılar, parmak darbesiyle nasıl açılacak? Bu, aramıza sokulmak istenen sinsi bir fitnedir. Bu, birbirimizi ayırmak isteyen alçakça bir fesattır. Bunu ne büyük milletim kabul eder ne Milliyetçi Hareket sineye çeker ne de şanlı tarihini tescil ettirmiş Urfalı kardeşim rıza gösterir, onay verir ve boyun eğer.

Diliyor ve inanıyorum ki dirliğini bozmak isteyenlere karşı, tıpkı işgalcilere daha önce yaptığı gibi Şanlıurfalı kardeşlerim de tarih şahittir ki önce sabreder aldırmaz, sonra elinin tersiyle iter, baktı ki ders alınmıyor doğrulur, ayağa kalkar ve yüksek sesle, 'Biz biriz, beraberiz. Bayrağımız bir, toprağımız bir, vatanımız bir, inancımız bir, milletimiz bir, devletimiz bir, Allah'ımız birdir' diye haykırır.''

Bahçeli, ülkede yaşayan herkesin bir milletin bin yıllık kucaklaşmasının hatırası olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu vatanda yaşayan herkes, üç kıtada hükümdar olmuş ecdadımızın yadigarıdır ve her vatandaşımız bizim için Allah'ın esirgenmesi ve korunması gereken mukaddes bir emanetidir. Ne başka türlü düşünürüz ne de başka türlüsüne izin veririz. Hiçbirimiz bu ülkenin ötekisi değildir. Hiç kimse bu milletin yabancısı değildir. Başbakan'a inat ayrımız, gayrımız yok. Hükümete inat farkımız, farklılığımız yok. Bin yıldır bu toprakları beraberce savunduk.

Başkalarının dediğine aldırmayın. Açılım tuzaklarına kanmayın, oyunları umursamayın, dikkate bile almayın. Siz bu ülkenin yabancısı değil, yerlisisiniz. Siz bu devletin ortağı değil, sahibisiniz. Hiç kimsenin kimliği kimseye sıkıntı değil. Çünkü derdimiz tasamız yokluk, yoksulluk, yolsuzluk. Fukaralığın dili yok, işsizliğin kimliği yok. Helal kazançla hayatını geçindireceği bir mesleğin sahibi olmak. Sorunumuz bu.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title