Haberler

Ayakları Kesilen Kediye Oyuncak Arabadan Ayak

Güncelleme:

Osmaniye'de ön bacakları kesik şekilde bulunan 7 aylık kediye, yapılan cerrahi müdahalenin ardından oyuncak arabadan ayak takıldı.

Osmaniye'de ön bacakları kesik bir şekilde hayvan sever vatandaşlar tarafından bulunan 7 aylık kediye, yapılan cerrahi müdahaleden sonra oyuncak arabadan ayak takıldı. Özel bir veteriner kliniğinde cerrahi müdahalede bulunan yaralı kedinin kesik olan ön iki ayağı sargıya alınarak Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

BACAKLARI KESİK OLAN HAYVAN HAYVAN BARINAĞINA GÖTÜRÜLDÜ

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü, Yunus Emre Mahallesi'nde yol kenarında yaralı bir kedi olduğu bilgisi üzerine bölgeye gitti. Yaralı kediyi alan Tülücü, tedavisi için hemen veteriner hekime götürdü. Özel bir veteriner kliniğinde cerrahi müdahalede bulunan yaralı kedinin kesik olan ön iki ayağı sargıya alınarak Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

OYUNCAK ARABADAN GEÇİCİ OLARAK AYAK YAPILDI

Bu arada kedinin rahat hareket edebilmesi ve karnını kolaylıkla doyurabilmesi için dört tekerlekli oyuncak arabadan geçici olarak ayak yapıldı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kedinin ilerleyen günlerde Eskişehir'de bir hayvansever tarafından yaptırılacak olan 'Ortez' bacağına kavuşacağını söyledi. Yaralı kedinin bu konuda duyarlı olan vatandaşlar tarafından bulunup, HAYTAP yetkililerine ulaştırıldığını ve konunun kendilerine intikal ettirildiğini söyleyen Kadir Kara, "Belediyemiz veteriner hekimleri tarafından iki ön bacağı kopmuş olan bu kedimize üç saat süren bir operasyonla cerrahi müdahale yapıldı ve onun neticesinde bu kedimizin acısı kısmen de olsa dindirilmeye çalışıldı.

"YAŞAMINI SÜRDÜRMESİ İÇİN BİR MÜDAHALEDE BULUNULDU

Basit bir şekilde tekerlek sistemi yaparak yaşamını idame ettirebilmesi noktasında bir müdahalede bulunuldu. Önümüzdeki günler içerisinde bu konuda tekerlekli bacak anlamına gelen bir ortez getirttireceğiz. Bu sayede kedimiz yaşamını ortez bacak sayesinde idame ettirecek halde olacak. Bu konuda öncelikle bu müessif hadiseden dolayı üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Yerel yöneticiler olarak bu şehirde nefes alan her canlıdan sorumluyuz. Bu bağlamda da bu kedimizin yaşamını devam ettirebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çaba sarf edeceğiz" dedi.

İLERLEYEN GÜNLERDE PROTEZ BACAK YAKILACAK

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisi Nevin Tülücü ise, "Ön kolları kökünden kesilerek yolun kenarına atılmış kedi yavrusunu bulduk. Hemen acil müdahalesini yaptırdık. Barınağımızda her gün tedavisi, bakımı yapılacak ve ilerleyen günlerde protez bacaklar takılacak. Hayvanlara işkence ederek ölümüne sebebiyet verenin veya işkence edenin kabahatler kanununa göre değil de Türk Ceza Kanunu'na göre cezalandırılmasını istiyoruz. Hayvanlara eza yapanlar şuanda kabahatler kanununa göre iki yılla yargılanmakta ve oda para cezasına çevrilmekte. Biz kanunun TCK'ya alınmasını ve canlılara işkence yapanların üç yıl cezayla yargılanmasını istiyoruz. Bir hayvana eziyet eden evindeki ailesine de ediyordur. Kanun korkusu olmazsa başkalarına da işkence eder" diye konuştu.

"KEDİMİZ ŞUANDA ÇOK RAHAT"

"Kedi bulunduğunda yaralarının yaklaşık üç günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü bacaklarda çürümeler başlamıştı. Kedimiz ameliyatından sonra başını yerden kaldıramıyordu. Biz geçici olarak dök tekerlekli bir sistem yaparak başını yerden uzaklaştırdık. Yoksa bir sürüngen gibi yerde sürünüyordu. Bu şekilde de yaşaması zor olduğu için böyle bir sistem uyguladık. Kedimiz şuanda çok rahat."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz?
15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

500

Yorumlar (10)

alperalper@hotmail.com:

vallahi bu türkiye şakalar ülkesi poldu kim yaptıysa elleri kırılsın

23
0
yanıtYanıtla
alkolik ferdiciadem-karagol@hotmail.com:

o arabanın kediye takılmasında emeği geçenlere tşk ediyorum

21
2
yanıtYanıtla
esraesra_h_800@hotmail.com:

tebrik ederim veteriner arkadasım. Kadir başkanım senide çok sewiyoruz Allah yolunu açık etsin.Yavru kediyide böyle inim inim inletenide Yüce Yaradan görüyo elbet yapanda bir gün inim inim son nefesini verecek.nasıl hasta bir ruhturki boyle canice bişey yapıldı :(. Allah sizden razı olsun veteriner arkadasım ve Başkanım

20
2
yanıtYanıtla
alpoalpo@hotmail.com:

aynen sana katılıyorum esra.

yanıt0
yanıt0
yavuzyavuz@gmail.com:

Bu hayvana bu zulmü yapanlar o kediden beter olsun inşallah.

18
0
yanıtYanıtla
yapanlar iinsan değilzeynep78@hotmail.com:

areist solcuların ya da sözde dindar geçinen gericilerin yaptığı bir hayvana vahşet vakası daha yapanların da kolları kopar inş

11
0
yanıtYanıtla
gulgengtserclub1@live.nl:

din iman yokmu bunu yapanda su kedinin aglamasina bakarmisiniz icim sizladi.bunu yapan insan olamaz hayvanada olamaz .dilerim allahtan bun yapanin daha beter hale gelsin

11
0
yanıtYanıtla
VOLKAN ERCEDOĞANcesur___@hotmail.com:

ALLAH DER Kİ HAYVANLAR BENİM YERYÜZÜNDE Kİ SESSİZ CANLILARIM AMA HESAP GÜNÜ GELDİĞİNDE HEPSİ KONUŞACAK ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN BU YAVRU KEDİYE

4
0
yanıtYanıtla
haticealtun.htc@hotmail.com:

bunu yapan insan olamaz. insan değil. en vahşi hayvandan daha vahşi bir hareket.vicdan veya yürek sahibi değil.

2
0
yanıtYanıtla
USTARENGOcekic.recep@hotmail.com:

kim yapdiysa kediden beter olsun insallah

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title