Haberler

Avşa'da 150 Ev ve İşyeri Yağmurdan Hasar Gördü

Aşırı yağışların neden olduğu sel felaketi, Balıkesir'in Marmara ilçesinin yanı sıra Avşa Beldesi'nde de etkili oldu.

Erdek' TEN MARMARA İLÇESİ VE AVŞA' YA İŞ MAKİNASI GÖNDERİLDİ

Aşırı yağışların neden olduğu sel felaketi, Balıkesir'in Marmara ilçesinin yanı sıra Avşa Beldesi'nde de etkili oldu. Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar pazar ve pazartesi geceleri devam eden yağışlar nedeniyle belde merkezinde 150'ye yakın ev ve işyerinin sular altında kaldığını yolları ise kullanılamayacak durama gelidğini açıkladı. Çağlar Avşa'da içme suyu ve akayakıta ihtiyaç duyulduğunu bunların ise Balıkesir Valiliği'nden talep edildiğini belirtti.

ERDEK'DEN SU VE EKMEK YARDIMI

Sel felaketi Erdek İlçesi'nde Ocaklar Beldesi ile Narlı Köyü'nde zarara yol açtı. Erdek Kaymakamlığı ilçe merkezi ile ulaşımı kesilen Ocaklar Beldesi ve Narlı Köyü yolunu trafiğe açmak için çalışmalara başladı. Erdek'in Ak Partili Belediye Başkanı HÜseyin Aysan, selden büyük zarar gören Marmara ilçesi ve Avşa Belediyelerine toplam 7 bin adet etmek ve 10 bin tane 19 litrelik su ile iş makinası yolladı. Aysan, ilçede bulunan bazı işmakinalarınıda arabalı vapur ile Marmara ilçesine gönderdi. Bu arada Balıkesir Valiliği, Marmara ilçesi ve Avşa Belediyeleri'ne yardım amacısyala, Vali Yardımcısı Ayhan Çiftaslan sorumluluğunda çok sayıda iş makinası gönderdi. Gazetecilere açıklama yapan Vali Yardımcısı Çiftaslan, Marmara ve Avşa'da yaraların sarılması için ekiplerin aralıksız olarak çalışcağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Marmara Erdek Avşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title