Haberler

Avrupa Parlamentosu önünde çiftçilerden protesto

Güncelleme:

Fransa'dan yola çıkan ve Avrupa Birliği'nin tarım politikalarından şikayetçi olan çiftçiler, Avrupa Parlamentosu önünde protesto düzenledi. AB'nin doğanın korunması ve tarımsal üretimde yeni sınırlamalar öngören planına karşı Avrupalı çiftçilerin tepkisi büyüyor.

- Avrupa Parlamentosu önünde çiftçilerden protesto

BRÜKSEL - Fransa'dan yola çıkan ve Avrupa Birliği'nin tarım politikalarından şikayetçi olan çiftçiler, Avrupa Parlamentosu önünde protesto düzenledi.

AB'nin doğanın korunması ve tarımsal üretimde yeni sınırlamalar öngören planına karşı Avrupalı çiftçilerin tepkisi büyüyor. Giderek daha sıkılaşan tarımsal üretim kriterlerine tepki gösteren çiftçiler, Fransa'dan yola çıkarak Belçika'nın başkenti Brüksel'deki AP önünde protesto düzenledi. Polis, çiftçilerin traktörler ile AP binasının önüne kadar gitmesine izin vermedi. AP binasını önüne boğazından asılmış inek figürü getiren çiftçiler, sıkılaşma nedeniyle haksız rekabet altında ezildiklerini ifade ederek, dünyanın dört bir tarafından gelen tarım ürünleri ile rekabet edemediklerini belirtti.

"Burada bize gülen insan, yarın aç kaldığında kapımıza gelecek ama yiyecek hiçbir şey bulamayacak"

Protestoya katılan Fransız çiftçi Patrick Clogenson, "Ben köylüyüm ve sabrım kalmadı. Uymak zorunda olduğumuz kurallar, diğer taraftan sorumsuzca ithalat, bizimle dalga geçiyorlar. Her şeyi yasaklıyorlar. Yakında ürünlerimi korumak için hiçbir kimyasal madde kullanamayacağım. Burada bize gülen insan, yarın aç kaldığında kapımıza gelecek ama yiyecek hiçbir şey bulamayacak. Sabrımız taştı" dedi.

"Bizi her gün yasaklar ve kısıtlamalarla daha fazla engelliyorlar"

Gösteriye katılan François Leblanc ise yaptığı açıklamada, "Tam bir haksız rekabetin kurbanıyız. İthal edilen hiçbir ürüne kontrol yapılmıyor. Bizi ise her gün yasaklar ve kısıtlamalarla daha fazla engelliyorlar. İki kez cezalandırılıyoruz. Vergiler ve kesilen desteklere karşı gezegenin başka ucundan gelen ürünlere hiçbir vergi uygulanmıyor" ifadelerini kullandı.

Seslerini yöneticilere duyurmaya çalışan çiftçiler, akşam saatlerine doğru olaysız bir şekilde dağıldı.

Avrupa'da bu ayın başından itibaren Almanya ve Fransa'da harekete geçen çiftçilere Belçika'dan da destek geldi. Belçikalı çiftçiler, gelecek hafta beş ayrı protesto hazırlığında olduklarını bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Fransa Avrupa Birliği Tarım Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi?
'Anne beni bir şey ısırdı' diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

"Anne beni bir şey ısırdı" diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title