Haberler

Atakent 2 Konutlarının Temeli Atıldı

Keşan Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve 168 konuttan oluşacak olan Atakent 2 konutlarının temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

Saat 12.00'de başlayan törene Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP İl Başkanı Nejat Gencan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Sarpdağ, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü İlknur Kumkale, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, Uzunköprü Belediye Başkan Vekili Yusuf Ziya Yalnız, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi parti ilçe temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri oda ve dernek başkanları, mahalle muhtarları, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanı Osman Coşkun'un yaptığı törende açış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, konuşmasında hata yapabileceğini belirterek "Bunu mutluluğuma verin. Arka tarafta gördüğünüz konutlar dönemimizde yapılmıştır 532 adet. Ondan önce de 288 konutu dönemimizde tamamladık. Onlara baktıkça mutluluk duyuyorum.Sıkıntı çektik mi çektik. Ama en büyük mükafatımız şöyle arkaya dönüp baktığınızda konutların yükselmiş olduğunu görmek ve içinde insanların yaşadığını görmek. İdareci olarak işte bu sevinç bu mutluluk bize yetiyor. Onun için şu anda heyecanlıyım. Tanrıdan dileğim biraz sonra temellerini atacağımız konutların bittiğini görmek daha yenilerinin temellerini atabilmektir, çünkü bu işleri seviyoruz. Keşan'ı doğu istikametinde şekillendireceğiz diye iddiamız vardı ve onu yapıyoruz. Sonraki yıllarda planlama aşamasında daha ileri safhalarda daha doğuda planlarımızı yapacağız. Yeter ki Trakya genelinde yapılan 1/25 bin ölçekli planlar bir an önce bitsin. Değerli hemşerilerim şu anda 6 blok halinde inşa edilecek olan 168 konut 124 m2, 104 m2 ve 84 m2 olmak üzere 56'şar konuttan ibarettir. Bu konutların yapımında bir özellik daha var. Bölgemizin değerli iki işadamı birlik oldular. Star Teknik İnşaat ve Güvenal Kolektif Şirketi bu konutları kendi bölge insanlarımıza yapacaklar. Talep toplarken verdiğimiz rakamları en az 10-12 bin civarında aşağıya çekeceğiz. Burada belediyeye altyapı hizmetleri yapacak kadar bir miktar kalsın yeter. Konutlarımızdaki fiyat indirimlerini buradan hemşehrilerime müjdeliyorum. Bir açıdan daha mutluyum. Sanki konutu Türkiye'de TOKİ başlatmış insanlarımız hiçbir şey bilmiyor. Bankalar bugün TOKİ'nin aldığı fiyatın altında konut kredisi veriyor. Arkada gördüğünüz 532 konutta 16.5 milyon konut kredisi kullandım. Vatandaşlarımız ferdi gitselerdi biraz yüksek faizle alacaklardı. Ama toplu gittik uygun bir kredi aldık. Ben buradan Halkbankası Müdürü'ne teşekkür ediyorum. Biz TOKİ'nin dışında küçücük bir belediyeyiz ama resmen rekabettir bu kimse alınmasın, hükümetle yarıştık devletle yarıştık. Rekabette güzelliği getirir, beraber temel attık beraber bitirdik konutları hiç de geri kalmadık.Bugün de geri kalmayacağız. TOKİ'den daha ucuza vereceğiz insanlar buna inansınlar. Umarım bu toplumun önü açıldıktan sonra develte eliyle değil toplum kendisi bir araya gelerek konutları çok daha rahat yapabilirler. İşte Keşan örneği işte Atakent 1 ve 2.etapları. İnşallah buranın bittiğini ve insanların içinde oturduğunu görürüz. Bizim için de en büyük mutluluk bunu görmektir. Hepinize katılımınız nedeniyle teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title