Haberler

Askerlik Kanunu Tasarısı Komisyonda Kabul Edildi

Güncelleme:

Askere Yüce Divan yolunu açan tasarı Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu, Genelkurmay Başkanı ile Kara, Deniz, Hava ve Jandarma Genel komutanlarının görevleriyle ilgili suçlardan dolayı yargılama usullerini yeniden belirleyen kanun tasarısını kabul etti.

Komisyon, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal başkanlığında toplanarak, Askerlik Kanunu ile Bazı KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısını görüştü.

Görüşmeler sonrasında kabul edilen tasarıyla, 2010 referandumunda kabul edilen anayasadaki "Genelkurmay Başkanı, Kara,  Deniz  ve  Hava  Kuvvetleri  Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı, görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanacak" hükmü, ilgili kanuna aktarılıyor. 

SORUŞTURMA İZNİNİ BAŞBAKAN VERECEK

Tasarıya göre, bu suçlardan dolayı soruşturma açılmasına, Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri  komutanları  hakkında  Başbakan; Jandarma  Genel  Komutanı hakkında  İçişleri Bakanı karar verecek.

İSİMSİZ, İMZASIZ İHBAR VE ŞİKAYETLER İŞLEME KONULMAYACAK

İsimsiz, imzasız, adressiz yahut takma adla yapıldığı anlaşılan ya da belli bir olayı ve nedeni içermeyen, delilleri ve dayanakları gösterilmeyen ihbar ve şikayetler işleme konulmayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Oğuz Kağan Köksal Kırıkkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

SAABsaab@hotmail.com:

SU HALE BAK;AKP MELEKETI SOYUYOR BIZ NELERI TARTISIYORUZ....ADAMLAR RESMEN OLAYI ORTBAS ETTILER..

60
25
yanıtYanıtla
SAMSUN LUebrunet55@hotmail.com:

EE ARKADAŞ İSTERSEN DEĞİŞTİRME TAYYİP Bİ VERGİ ÇIKARIR MAFFOLURLAR KORKUYOLAR İŞTE BASIN MENSUPLARI :d

yanıt0
yanıt0
DİKKATTTTcesur___@hotmail.com:

DOĞRU KARAR ÖLÜMÜNE AK PARTİLİYİZ BU CUNTACILARLA REST ÇEKEN KORMADAN ÜZERİNE GİDEN BU HÜKÜMETTEN ALLAH RAZI OLSUN DİK DUR EĞİLME BU MİLLET SENİNLE

20
60
yanıtYanıtla
serhatmehmet06@mynet.com:

artık yemiyor millet. Geçti mağdur edebiyatı ile oy almak.

yanıt0
yanıt0
samsun luebrunet55@hotmail.com:

siz kendinizin yüce divanını açın bakalım bi neler çıkacak o hastaneler o gemiler o ayakkabı kutuları o hastaneler o isviçre hesapları hadi bakalım adamsanız yaparsınız

51
19
yanıtYanıtla
YÜRÜ BEcesur___@hotmail.com:

DOĞRU KARARA DOĞRU TASARIYA DOĞRU SÖZE NEDENİR Kİ ? BÜYÜKSÜN AK PARTİ

26
37
yanıtYanıtla
sefa şahinsefasahin4040@hotmail.com:

YÜRÜ BE:sen neyin peşindesin. ayakkabı kutusundan paymı aldın.para kasaların sayma makinalarına mı dokundularo yolsuzluk yapanlar haksız kazanç yapanlar. bir gün kan kusacaklar onlarıda dogrulayan aklayanlarda. bir gün gelecek akibetlerin ne olacak.yakında görecegiz. ALLAH her zaman dogrunun yardımcısıdır

yanıt0
yanıt0
sefa şahinsefasahin@4040hqtmail.com:

yaaa on yıda 7 gemi nasıl alınır.(gemi veye gemicik)ayakkabı kutusu ülkeyi ne hale getirdi.(DOLAR YURO) Kaç para oldu .bu zararlar kimlerin cebinden çıkıyor sen ona bak.olan yine gariban türk milletine olacak.

yanıt0
yanıt0
Mustafaammm@gmail.com:

kendisini ne zman yollayacak oraya

38
13
yanıtYanıtla
jokermk-subzero@hotmail.com:

emekli olduğu zaman divanda yatacakmış

yanıt0
yanıt0
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title