Haberler

Aşkenazi'nin Ataması İsrail Kabinesinde Onaylandı

Lübnan'daki Savaşla İlgili Başarısızlıkların Sorumluluğunu Üstlenen İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'un İstifasının Ardından Bu Göreve Getirilen Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gabi Aşkenazi'nin Ataması İsrail Kabinesinde Oy Birliğiyle Onaylandı.

Lübnan'daki savaşla ilgili başarısızlıkların sorumluluğunu üstlenen İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'un istifasının ardından bu göreve getirilen Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gabi Aşkenazi'nin ataması İsrail kabinesinde oy birliğiyle onaylandı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Aşkenazi'yi (53) kutladı ve Aşkenazi'nin İsrail ordusunu yeni başarılara taşıyacağından kuşku duymadığını belirtti.

Savunma Bakanı Amir Peretz de yeni genelkurmay başkanının görev süresinin 3 yıl değil, 4 yıl olacağını bildirdi.

Aşkenazi, 14 Şubatta resmen göreve başlayacak.

Uzun yıllar İsrail ordusunda görev aldıktan sonra 2002 yılında Genelkurmay İkinci Başkanlığına atanan Aşkenazi'nin genelkurmay başkanlığı daha önce de gündeme gelmişti. Ancak eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un, genelkurmay başkanlığı atamasında seçimini Dan Halutz lehine yapması nedeniyle Aşkenazi, bu görevinden de istifa etti ve Mayıs 2005'te ordudan tümgeneral rütbesiyle emekli oldu, ardından Savunma Bakanlığında müsteşar olarak göreve başladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title