Haberler

Artvin'de Motosikletlerin Katılımıyla Gürültülü Eylem

Artvin' in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden faaliyetlerine karşı halkın tepkisi durmak bilmiyor.

Artvin' in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden faaliyetlerine karşı halkın tepkisi durmak bilmiyor. Mesai sonrasında bir araya gelen Artvinliler, Cerattepe'de madencilik faaliyetlerine karşı tepkilerini bu kez de motosiklet kulübü üyelerinin katılımıyla gürültü şekilde gösterdi.

Kadın Dayanışma Platformu ve Artvin Motosiklet Kulübü üyeleri, Cerattepe'de yapımı planlanan maden faaliyetlerini protesto için saat 19.00 sıralarında Halit Paşa Kavşağı'nda toplandı. Yaklaşık 3 bin kişi, 'Artvin'de maden istemiyoruz', 'Yerin Üstü Altından Daha değerlidir' ve 'Susma haykır yaşamak haktır' sloganları atarak Cumhuriyet ve İnönü caddelerini trafiğe kapatarak yürüdü. Etkinliğe, Artvin Motosiklet Kulübü üyesi yaklaşık 50 kişi de motosikletleriyle eşlik etti. Aileleriyle eyleme katılan çocuklar da, 'Madene hayır' yazılı tişörtler ve üzerinde, 'Çarpım tablosundan önce madene hayır demeyi öğrendik', 'Ağaca sarılmadan hayat olmaz', 'Hepimiz dengiz, oyun bozan Cengiz' pankartlarıyla grubun önünde yürüdü. Aileler düdük, tava ve tencere çaldı.

ÇOCUKLARIMIZI ARTIK ÖCÜYLE KORKUTMAYACAĞIZ, CENGİZ GELİYOR DEMEK YETERLİ OLACAK!

Yürüyüşün ardından yeniden Halit Paşa Kavşağında toplanan grup burada basın açıklaması yaptı. Tepkileri dile getiren Artvin Kadın Platformu sözcüsü Aydan Yerlikaya, bugün çocukların da kendileriyle birlikte olduğuna işaret etti ve şunları söyledi: "Evlerimizde maden belasının dışında bir şey konuşulmadığı için artık çocuklarımızın da travması haline gelmiş bir isim var onların yaşamlarında. Çocuklarımızı artık öcüyle korkutmamız gerekmeyecek. 'Cengiz geliyor' dememiz yeterli olacak. Taptaze zihinlerde bu şekilde yer etmek sende nasıl bir duygu yaratıyor bilmiyoruz. Ama şunu iyi biliyoruz ki, çocuklarımızda yarattığın travmanın yerine taze güller, çam ağaçları, köknarlar, dağ laleleri, kardelenler, ladinler ekeceğiz. Çocuklarımızı senin ve senin yaratmaya çalıştığın sistemin karanlığında boğmanıza izin vermeyeceğiz. Artvin'in kadınları olarak and içiyoruz ki çocuklarımıza yeşil bir Artvin bırakacağız. Şimdi çocuklarımızda buradayken farkında olduğumuz tüm gerçekleri bir kez daha haykırmak ve bir kez daha itirazımızı dile getirmek istiyoruz" dedi.

- Artvin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artvin Politika Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu: Kılıçdaroğlu'nun bana kırgın olduğunu düşünmüyorum, bayramda ısrarla aradığımda cevap verdi

İmamoğlu: Kılıçdaroğlu'nun bana kırgın olduğunu düşünmüyorum, bayramda ısrarla aradığımda cevap verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title