Haberler

"ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı" başladı

Güncelleme:

ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı, Yenikapı'da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı, Yenikapı'da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

ATİS Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı'nda resim, heykel, seramik, video, performans ve dijital sanat gibi farklı alanlardan, yaklaşık 1000 sanatçının 4 bin eseri görülebilecek.

Fuarda Türkiye'nin farklı şehirlerinin yanı sıra Azerbaycan, İran, Kırgızistan, Rusya, Kore ve İspanya'dan da çeşitli galeriler yer alacak. Türkiye'deki galeriler aracılığıyla 32 farklı ülkeden sanatçıların eserleri görücüye çıkacak.

Fuarda bu yıl "Kurum Onur Ödülü" Elgiz Müzesi ile Odunpazarı Modern Müze'sine, "Sanatçı Onur Ödülü" karikatürist ve yazar Gürbüz Doğan Ekşioğlu'na, "Sanata Katkı Ödülü" ise sanatçı Erol Evgin'e takdim edildi.

ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, yaptığı açıklamada, "Yerel yönetimler, koleksiyonerler, galeriler, medya ve sanatçılar bu platformda, paylaşarak tartışarak Türk sanatına uluslararası boyutta katkı sağlayacaklar." ifadesini kullandı.

Açılış kapsamında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, şarkıcı Erol Evgin'e "Sanata Katkı Ödülü" takdim etti.

Erol Evgin, eşiyle birlikte üniversite yıllarından beri resim biriktirdiğini belirterek, "Ekonomimiz kısıtlıydı ama koleksiyoner olmak için büyük paralara ihtiyaç olmadığını biliyorduk. Bir ucundan başlayarak, galerilerle tanıştık, taksitle resim aldık sonra bazı sanatçılarla tanıştık, onlardan resim almakla bir yarım asır geçti. Şimdi elimizde 250 kadar Türk resmi var. Evin bütün duvarları silme resim dolu." dedi.

Açılışta ayrıca Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam da konuşma yaptı.

Ünlü isimler, söyleşi ve panellerde konuşacak

Sinema ve televizyon dünyasının ünlü isimlerinden Tamer Levent, Gaffur Uzuner ve Atilla Dorsay konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte toplam 17 söyleşi, konuşma ve performans gerçekleştirilecek.

Fuar kapsamında Hacettepe Üniversitesi tarafından "Uluslararası Macsabal İpek Yolu" sempozyumu ve sergisi de düzenlenecek. Mutlu Başkaya ile Kim Yong Moon'un küratörlüğünü yaptığı sergide, sanatçı ve öğrencilerin katılımıyla workshop ve interaktif performanslar gerçekleştirilecek.

Beşiktaş Belediyesi 27 sanatçıyla fuarda yer alacak. Üç grafiti sanatçısı, fuar boyunca belediye tarafından kurulan duvarda performans sergileyecek. Sanatçılar, son dönemde dünyayı etkisi altına alan çatışmalara karşı sanatın barışçıl yanını duvarlara aktaracak. Ortaya çıkan çalışma daha sonra Beşiktaş Belediyesinin parklarında sergilenecek.

Şişli Belediyesi, Galeri Selvin'in 5'i heykeltıraş olmak üzere 14 sanatçının 38 eseriyle fuara katıldı.

Fuarda Türk resim sanatının usta isimleri ile yetenekli genç sanatçıların eserleri bir arada yer alıyor. Galeri Baraz, Maçka Sanat Galerisi, Galeri Selvin, Soyut gibi İstanbul ve Ankara'nın önde gelen sanat mekanlarında çok sayıda seçkin sanatçının eserleri sergilenecek.

Devrim Erbil, Ertuğrul Ateş, İsmail Ateş, Bedri Baykam, Ahmet Nejat Birdevrim ve Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun çalışmaları solo sergilerle sunulacak.

İyilik İçin Sanat Derneği de hayata geçirdiği "Pasajda Bir Yıl", "Atölye Cer" ve "Alenen Sanat" projelerinde üretimlerine devam eden 21 sanatçının ürettiği 23 eserden oluşan karma bir seçkiyle fuarda yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Erol Evgin İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title