Haberler

Arınç 'ın Annesinin İsmi Sokağa Verildi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya Belediye Meclisi kararıyla, Alanyalı olan annesi merhum Sevdiye Arınç'ın isminin verildiği ve akrabalarının da oturduğu Hacet Mahallesi'ndeki 'Sevdiye Arınç Sokağı' ve 'Sevdiye Arınç Parkı'nın açılışını yaptı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya Belediye Meclisi kararıyla, Alanyalı olan annesi merhum Sevdiye Arınç'ın isminin verildiği ve akrabalarının da oturduğu Hacet Mahallesi'ndeki 'Sevdiye Arınç Sokağı' ve 'Sevdiye Arınç Parkı'nın açılışını yaptı. Arınç'a eşi Münevver Arınç, ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç ve anne tarafından Alanya'da oturan çok sayıdaki akrabası eşlik etti. Annesinin ismini taşıyan sokak ve parkta gezerek vatandaşlar ve çocuklarla selamlaşıp sohbet eden Bülent Arınç, gazetecilere annesinin hayatını özetledi.

Alanya Belediye Meclisi'ne ve Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu'na teşekkür eden ve Arınç ailesi olarak çok mutlu olduklarını belirten Bülent Arınç, TBMM başkanlığı döneminde bir tesise o zamanın yaşayan en yaşlı meclis başkanı Sabit Osman Avcı'nın ismini verdirdiğini ve TBMM bahçesinde Gazi Mustafa Kemal'den itibaren tüm meclis başkanları adına düzenlettiği parkı hatırlattı. Unutmayanların unutulmayacağını belirten Arınç, babasının Alanya'da jandarma astsubay olarak görev yaptığı sırada, annesi 17 yaşındayken evlendiklerini ve Hakkari, Beytülşebap, Şemdinli gibi bölgelerde 10 yıldan fazla Alanya'ya hiç gelmeden, eşkıyalarla mücadele ederek yaşadıklarını anlattı.

Annesinin Alanya'yı hep vatanı olarak bildiğini ve gittiği heryeri gurbet olarak gördüğünü anlatan Bülent Arınç, 2003 yılında vefat eden annesinin biri profesör, biri meclis başkanlığı yapmış ve ikisi de iyi yetişmiş evlatları olduğunu söyledi.

Alanyalıların vefalı insanlar olduğunu da dile getiren Arınç, daha sonra park ve sokakta annesinin ismi yazılı tabelaların altında Alanya'daki akrabaları ile birlikte fotoğraf çektirdi ve akrabalarının evine geçti.

MECLİSTE TARTIŞMA KONUSU OLMuşTU

Sevdiye Arınç'ın isminin ilçedeki bir sokağa verilmesi için Alanya Belediye Meclisi'nin AKP Meclis Grubu geçen yıl Nisan ayı toplantısında öneri verdi. Cadde ve Sokak İsim Tespit Komisyonu'nun incelemesinin ardından 5 Mayıs 2010 günü yapılan Mayıs ayı toplantısında konu gündeme geldi. MHP'li Meclis Üyesi İbrahim Görüş toplantıda söz alarak, Bülent Arınç'ın annesi merhume Sevdiye Arınç'ın yıllar önce evlenerek Alanya'dan ayrıldığını ve ilçeye hiçbir hizmeti olmadığı için isminin verilmesine karşı olduğunu söyledi. Görüş'ün itirazına katılan CHP'li Serdar Noyan, daha önce CHP grubunun birçok kişinin adının sokak ve caddeye verilmesi ile ilgili talebi olduğunu ve AKP'lilerin bunu reddettiğini söyledi. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise Bülent Arınç'ın Alanya'ya her zaman özel ilgisi ve yakınlığı var. Bu nedenle öneriyi destekledik dedi. Yapılan oylamada, 25 üyesi bulunan mecliste AK Partili 12 ve bağımsız 8 meclis üyesi ile meclis başkanı Hasan Sipahioğlu kabul, MHP ve CHP'li 4 üye ret oyu kullandı. Oylama sonucunda Bülent Arınç'ın annesi Sevdiye Arınç'ın adının, Hacet Mahallesi'ndeki 402'nci Sokak'a verilmesi önerisi 21 oyla kabul edildi.

Bülent Arınç'ın annesi Sevdiye Arınç, Bursa'da 2 Kasım 2003 tarihinde böbrek, kalp ve akciğer yetmezliğinden vefat etmişti.

(GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK)

Antalya,(DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title