Haberler

Ar-Ge Ve Yenilikçilik Eğitimleri ÇTSO'DA Yapıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği "Ar-Ge ve Yenilikçilik Eğitimleri" ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nde yapıldı.

ÇTSO bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu girişimi ile düzenlenen, "Ar-Ge ve Yenilikçilik Eğitimleri" ile bölgemizin Ar-Ge ve Yenilikçilik kapasitesinin arttırılmasını hedefliyor. İki ayrı grup halinde 22 kişinin katıldığı eğitimler, 26-28 Ağustos arasında yapıldı.

Ar-Ge eğitimlerine Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Yurt da katıldı. Eğitimleri Dr. Ahmet Feyzioğlu ile Yüksek Mühendis Cansu Güler veriyor. Eğitimin ilk gününde inovasyon konusuna ağırlık verildi. Daha sonraki günlerde de Ar-Ge destekleri ve proje hazırlama konuları işlendi. Dr. Ahmet Feyzioğlu, katılımcılara hayatın her yerinde karşılaşabileceğimiz inovasyon ile firmaların rakiplerinden farklılaşmayı sağlayabileceğini belirtti.

İnovasyonun üretkenlik ve yaratıcılık gerektiren bir süreç olduğunu söyleyen "Her fikir bir inovasyondur. Firmaların kullanıcı deneyimlerinden gelen fikirlerle yeni ve farklı ürünler yaratması mümkün. Müşteri taleplerini ve kullanıcı gereksinimlerini dikkate almak farklılaşmış ürün yaratmanın en önemli koşuludur" dedi.

Dr. Feyzioğlu, Ar-Ge ve Yenilikçilik Eğitimleri'nin konu başlıklarını da şöyle sıraladı: "Ar-Ge ve İnovasyon Yönetiminde Temel Kavramlar ve Örnekler, Ar-Ge Destekleri ve Proje Hazırlama Çalıştayı, Frascati Klavuzu Uygulamalı Anlatımı, Oslo Klavuzu Uygulamalı Anlatımı, Ar-Ge Projeleri Değerlendirme Eğitimleri."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title