Haberler

Apple ve Google'ın başı dertte: Yetkililer dava açıyor!

Güncelleme:

Google ve Apple'ın kişisel verileri toplama ve bundan kar etme iddiasıyla haklarında soruşturma açılması talep edildi.

ABD'de dört yetkili tarafından yapılan son incelemelerin başrolünde Apple ve Google bulunuyor. Dört senatör, kişisel verileri toplama ve bundan kar etme iddiasıyla iki şirket hakkında Federal Ticaret Komisyonu tarafından soruşturma açılmasını talep etti.

İki şirket kişisel verileri satmakla şuçlanıyor

Senatörler, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) başkanı Lina Khan'a iki teknoloji devi hakkında soruşturma talep eden bir mektup gönderdi. Gönderilen mektupta, iki şirketin mobil işletim sistemlerine 'reklama özel izleme kimlikleri' oluşturarak, kullanıcı verilerini toplama ve satma işleminin kolaylaştırıldığı iddia ediliyor.

Apple ve Google'a, İtalya tarafından ceza kesildi!

Geçtiğimiz yıl Apple, App Tracking Transparency adı verilen bir uygulamayı yürürlüğe sokmuştu. Böylece iPhone ve iPad kullanıcıları reklam takibini devre dışı bırakabilme şansı yakaladı. Ancak bu gelişme bile ABD'li yetkililere yeterli gelmemiş olacak ki, Google'ın yanı sıra Apple'ın da soruşturulmasını istiyorlar.

Hem Apple hem de Google, kullanıcılara daha fazla gizlilik seçeneği sunmak için adımlar atmayı sürdürüyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, Apple geçen yıl iOS 14.5 ile App Tracking Transparency sistemini sunarken Google ie Android'de de yeni gizlilik kısıtlamaları getirmeyi planlıyor.

Milletvekilleri bu durumu kabul etmiş olsa da Apple cihazlarda kimlik gizleme özelliğinin varsayılan olarak açık olduğunun altını çiziyor. Ayrıca devre dışı bırakma seçeneğinin bulunmasının zor olduğu belirtiliyor. Google'ın ise yakın zamana kadar böyle bir seçeneğinin bile bulunmadığı vurgulanıyor.

Bir Google sözcüsü ise yaptığı açıklamada şirketin kullanıcı verilerini satmadığını ve bu tür eylemlerin yasak olduğunu söyledi. Google ayrıca, reklam kimliğinin kullanıcılara daha fazla kontrol sağladığını iddia etti. Sözcü bu şekilde geliştiricilerin uygulamaları üzerinden daha kolay para kazanabildiklerini de belirtti.

Bilindiği gibi kişiselleştirilmiş reklamlar kullanıcılara daha alakalı reklamlar sağlasa da çeşitli güvenlik sıkıntıları da doğurabiliyor. Bu konuda ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun ise nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyoruz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Google Apple Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title