Haberler

ANTALYA Öykü Arin bir daha ilik savaşı verirse, fotoferez tedavisi uygulanacak

Güncelleme:

Öykü Arin bir daha ilik savaşı verirse, fotoferez tedavisi uygulanacakAntalya'da lösemi tedavisi gören Öykü Arin Yazıcı'nın (5), 3'üncü kez ilik savaşı verdiğini duyuran annesi Eylem Şen Yazıcı, "Bir daha ilik savaşı tekrar ederse fotoferez (kanın özel bir ışıkla ışınlandığı terapi)...

Öykü Arin bir daha ilik savaşı verirse, fotoferez tedavisi uygulanacak

Antalya'da lösemi tedavisi gören Öykü Arin Yazıcı'nın (5), 3'üncü kez ilik savaşı verdiğini duyuran annesi Eylem Şen Yazıcı, "Bir daha ilik savaşı tekrar ederse fotoferez (kanın özel bir ışıkla ışınlandığı terapi) yapılması gerekecek" dedi.

İzmir'de Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan Öykü Arin Yazıcı, tedavisi için Antalya'ya getirildi. Anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından 'Öykü Arin'e umut ol' kampanyası başlatıldı. Yurt içinde ve dışında binlerce kişi, Öykü'ye umut olabilmek için kök hücre bağışında bulundu. Geçen yıl 11 Nisan'da hastanede tedaviye alınan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Nakil olumsuz sonuçlanınca babası Çağdaş Yazıcı'dan yapılan yarı uyumlu nakilde, ilik uyumu yüzde 98,5 oranında başarılı oldu. Tedavisi boyunca steril odada kalan Öykü Arin, çeşitli eğlenceler bularak vaktini geçirdi. Taburcu olmasının ardından uzun süre evde kalarak herhangi bir enfeksiyon kapmamaya özen gösteren Öykü Arin'in ilik savaşı halen devam ediyor.

3 KEZ İLİK SAVAŞI VERDİ

Öykü Arin'in son sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Eylem Şen Yazıcı, "Babasından yarı uyumlu nakil olduktan sonra 3 kez ilik savaşı oldu. Bir daha ilik savaşı tekrar ederse fotoferez yapılması gerekecek. O da yüzde 60 işe yarıyormuş. O da işe yaramazsa 3'üncü kez nakil ihtimali söz konusu. Elbette bizim umudumuz ilik savaşının bir daha tekrar etmemesi ve her şeyin su gibi akıp gitmesi" dedi.

'TAM UYUMLU DONÖR BULABİLSEYDİK'

Covid-19 nedeniyle Öykü Arin'in hastaneye gitmesinin uygun olmadığını anlatan Eylem Şen Yazıcı, "Antalya'da eve emekli bir hemşire gelip kan alıp hastane kapısında görevliye bırakıyordu. Bu sistemi İzmir'de kuracağız. Emekli bir çocuk hemşiresi bulmamız lazım İzmir'de. Ayda bir kez burada Vedat hoca apartmanın önüne gelip Öykü Arin'i görüyordu. 3 ayda bir Antalya'ya kontrole geleceğiz. 3 ayda bir görecek. Eğer bir aksilik olmazda şu anda plan böyle. Umudumuz her şeyin iyi gitmesi. İyi dilekleriniz, dualarınız, umutlarınız Öykü Arin ile olsun. Çok mücadele etti, ediyor ve mutlaka kazanacak. Tam uyumlu bir donör bulabilseydik belki de ilik savaşı hiç olmazdı" diye konuştu.

FOTOFEREZ TEDAVİSİ NEDİR?

İşlem öncesi hastaya ağızdan ilaç (psörolen) verilebilir. Daha sonra kandan aferez cihazıyla toplanan beyaz kan küreleri (lökositler) vücut dışında özel bir ışığa (UVA-A) maruz bırakılarak daha sonra hastaya tekrar verilir. Genel olarak ardışık iki gün şeklinde uygulanır. ya da aferez ile alınan hücrelerin bulunduğu torbaya ışığa duyarlı madde injekte edilerek ürün UVA-A ışınına maruz bırakılır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Lösemi İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title