Haberler

Antalya Demre Demre'de Develer Havut Giydi

Antalya'nın Demre İlçesi'nde deve güreşi sezonunun başladığının işareti olan 'Develeri Havutlama Şenliği', renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya'nın Demre İlçesi'nde deve güreşi sezonunun başladığının işareti olan 'Develeri Havutlama Şenliği', renkli görüntülere sahne oldu.

Demre'ye bağlı Köşkerler Mahallesi'nde Demre Deveciler Derneği tarafından düzenlenen Havutlama Şenliği'ni, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve Belediye Başkanı Süleyman Topçu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. Demre ve Kumluca bölgesinden 50 deve, şenlik alanına girişte davul zurnayla karşılandı. Dualar eşliğinde başlayan şenlikte, 'Beylerbeyi' adlı bir deveye havut (deve semeri) giydirildi. Şenlik kapsamında deve güreşlerinin başladığını göstermek için genç develer güreştirildi.2 genç devenin güreşinde ilginç anlar yaşandı. Develer, birbirini kovalarken izleyicilerin arasına girince 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Genç develeri, sahipleri ve vatandaşlar yatıştırmaya çalıştı. İlginç süslemeleriyle alana gelen devler şenliğin ardından güreşlerde buluşmak üzere sahipleri tarafından götürüldü.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, deve güreşinin Demre ve çevre ilçelerde yürütülen bir gelenek olduğunu aktarırken, "Bu sene de Havutlama Şenliği ile sezon açılışı yapılıyor. Demre'de, insanımız güreşleri büyük ilgiyle seyrediyor" dedi.

Demre Deveciler Derneği Başkanı Necati Sarıca ise deve güreşlerinin bir Yörük kültürü olduğunu belirterek, "Bu kültürü yaşatabilmek için her yıl Havutlama Şenliği yapıyoruz. Şenliğin anlamı, deve güreşi sezonunun başlaması demektir. Bu de bugün deve güreşleri sezonunu başlatıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf İzzet Karaman Kumluca Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title