Haberler

Antalya'da Hdp Başarıyı Kutladı

Antalya'da HDP, seçim başarısını çok sayıda partilinin katımıyla il binasının önünde halaylar çekerek kutladı.

Antalya'da HDP, seçim başarısını çok sayıda partilinin katımıyla il binasının önünde halaylar çekerek kutladı. Antalya'dan milletvekili seçilen Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, 2019 yılında HDP'nin iktidar ortağı olacağını söyledi.

Antalya'da HDP'nin Kepez ilçe binası önünde kısa süreli gerçekleşen kutlamaların ardından HDP'liler seçim başarısını il binası önünde kutladı. Kentin en büyük alışveriş merkezinin hemen yan tarafında gerçekleşen kutlamalarda Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

İl eş başkanları Zarife Atik ve Ahmet Kaya'nın konuşmalarıyla başlayan kutlamalarda partinin milletvekili adayları tek tek sahneye çıktı, kutlamaya katılanları selamladı. Ardından Antalya'dan milletvekili seçilen Eş Genel Başkan Yardımcısı Oluç sahneye geldi. Oluç, konuşmasına, "33 yıldır önümüze koymuş oldukları barajları damla damla sel olduk yıktık geçtik" sözleriyle başladı. HDP'nin 80 milletvekiliyle meclisin en büyük üçüncü partisi olduğunu söyledi.

Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek seçim çalışmalarına 'Seni başkan yaptırmayacağız' diyerek başladıklarını belirterek, "O sözümüzü tuttuk. Başkan yaptırmadık" dedi. Sonuçların kendilerine çok önemli bir sorumluluk noktasına taşıdığını aktaran Oluç, "Türkiye'nin demokratik muhalefetinin esas odağı oldu artık HDP. Şimdi partimizi Türkiye'nin toplumsal muhalefetini, emek ve demokrasi güçlerini şimdi büyüteceğiz. Bir araya daha güçlü şekilde geleceğiz" diye konuştu. Oluç, hedeflerini ise 2019 yılında HDP'nin iktidar ortağı olmasını sağlamak olarak ortaya koydu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Saruhan Oluç Antalya Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title