Haberler

Antalya: Acil Afet Haberleşme Aracı, Itu Konferansında Tanıtıldı

Sivil Savunmanın Haberleşme Kanadını Oluşturan Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti'ne Ait (Trac) Tam Donanımlı Acil Afet Haberleşme Aracı, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Düzenlenen Dünya Telekomünikasyon Birliği (Itu) Tam Yetkili Temsilciler Konferansı'nda Dünyanın Çeşitli Ülkelerinden Gelen Delegelere Tanıtıldı.

Sivil savunmanın haberleşme kanadını oluşturan Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti'ne ait (TRAC) tam donanımlı acil afet haberleşme aracı, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Dünya Telekomünikasyon Birliği (ITU) Tam Yetkili Temsilciler Konferansı'nda dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen delegelere tanıtıldı.

Bulunduğu yerden tüm dünya ülkeleriyle haberleşmenin yapıldığı, Kandilli Rasathanesi'nden deprem bilgilerinin anında alındığı ve araç takibinin yapılabildiği mobil haberleşme aracı, toplantı sonrasında TRAC'ın Antalya Şubesi önünde de sergilendi. ITU Genel Sekreteri Hamadoun Toure, TRAC'ın Marmara depreminden sonra sahip olduğu haberleşme aracını incelerken, "Doğrusu hayran kaldım ve de çok duygulandım. Tüm dünya bu aracın içerisine sığdırılmış. Hayati önem taşıyan acil afet haberleşmesine büyük önem veren Türkiye'yi ve TRAC yöneticilerini kutluyorum" dedi.

Toure, tam donanımlı acil afet haberleşme araçlarının tüm dünyada yaygınlaştırılması için çaba göstereceğini de vurguladı.

TRAC Genel Başkanı Aziz Şasa, acil afet haberleşme aracının deprem sonrası Kocaeli Valiliği'nin desteğiyle ortaya çıkarıldığını belirtti. Marmara depreminden sonra TRAC'ın öneminin daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Şasa, "Bölgede bir aya yakın yurtiçi ve yurtdışı haberleşmeyi mobil telsiz istasyonlarımız gerçekleştirdi. İnsan hayatı için büyük önem taşıyan aracımız, tam donanımıyla 80 milyar liraya mal oldu. Bulunduğumuz yerden dünyanın her ülkesine ulaşabiliyoruz. Bu araçla birçok doğal afet ve askeri tatbikatlara da katılarak, başarılı çalışmalar yaptık. Üç kez de ITU toplantılarında istasyon kurup, dünyada tek amatör telsiz derneği sıfatını kazandık" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title