Haberler

Anka, 15 Aralık 2010 Çarşamba Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ

-Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerini bulunuyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ödülleri tarih dalında Cemal Kafadar'a, resim dalında Ergin İnan'a, Kültür Sanat Kurumu olarak da İstanbul Modern'e veriyor.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarık Çelenk ve Prof. Dr. Vamık Volkan'ı Çankaya Kökü'nde kabul ediyor. (Saat: 15.45)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN-ORGENERAL KOŞANER GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul ediyor. (Saat: 18.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun 22. toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nde yapılıyor. (Saat: 10.00)

-Savunma Sanayi İcra Komitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Savunma Sanayi Müsteşarlığında toplanıyor. (Saat: 15.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Milli İstihbarat Teşkilatı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-TBMM SPOR KOMİSYONU

-TBMM Spor Kulüplerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, Kulüpler Birliği Başkanı'nı dinliyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN ATALAY'IN BASIN TOPLANTISI

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialar hakkında "Bakanlıkça yürütülen işlemlerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek" üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Binası'nda bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

-TÜRK-HIRVAT İŞ KONSEYİ

-Türk-Hırvat İş Konseyi Toplantısı, Adalet Bakanı ve Karma Ekonomi Komisyonu Eşbaşkanı Sadullah Ergin'in katılımıyla İstanbul'da yapılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN BAĞIŞ'IN PROGRAMI

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Point Otel'de düzenlenen Avrupa Birliği Genel Sekreteri Volkan Bozkır ile birlikte katılacağı "Türkiye'deki Roman Vatandaşlar" konulu TAIEX seminerinde bir konuşma yapıyor.

-Bakan Bağış, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Brezilya'ya gidiyor. (Saat: 09.00/10.45)

-ANKARA-KONYA YHT TEST SEFERLERİ

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Konya Gar'ında Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hattında test sürüşlerinin resmen başlaması programına katılıyor. (Saat: 14.00)

-BAKAN DEMİR TANITIM TOPLANTISINDA

-Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Ankara Hilton Oteli'nde "Bütünleşik Kentsel Gelişme Stratejisi ve Eylem Planı" tanıtım toplantısının açılışında bir konuşma yapıyor. (Saat: 11.30)

-BAKAN EROĞLU TEMEL ATMA TÖRENİNDE

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sincan'da Ankara Çayı Islah Projesi temel atma törenine katılıyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN GÜNAY'IN PROGRAMI

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dedeman Oteli'nde 3. Ankara Turizm ve Tanıtma Konseyi Değerlendirme ve İstişare toplantısına katılıyor.

-Günay, 3. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi'ne katılıyor.

-Bakan Günay, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, Aşık Veysel'i Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen panel ve dinletiye katılıyor. (Saat: 10.00/15.00/16.00)

-MALİYE BAKANLIĞI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ

-Maliye Bakanlığı, Kasım ayı Merkezi Yönetim bütçesini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-İŞSİZLİK AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Eylül ayı Hanehalkı İşgücü İstatistiklerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-EMEKLİ-SEN'DEN BAKAN ŞİMŞEK'E PROTESTO

-DİSK/Emekli-Sen, emeklilere ilişkin açıklamaları nedeniyle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i protesto etmek üzere Dikmen Caddesi üzerinde bulunan Maliye Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-AŞIK VEYSEL SERGİSİ AÇILIYOR

-"Aşık Veysel'i Anma Etkinlikleri" kapsamında fotoğraf sanatçıları Nazender Süzer ve Gürsel Gökçe tarafından düzenlenen "Basında Aşık Veysel ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel" isimli fotoğraf sergisi, Çankaya Belediyesi Çağdaş sanatlar Merkezi Konferans Salonu'nda açılıyor.

-TÜRKİYE-AFRİKA İŞBİRLİĞİ KIDEMLİ MEMURLAR TOPLANTISI

-Türkiye'de 2008 yılında düzenlenen Birinci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi'nde kabul edilen "Afrika- Türkiye Ortaklığı İstanbul Deklarasyonu"nda öngörülen izleme mekanizması çerçevesindeki "Türkiye-Afrika İşbirliği Kıdemli Memurlar toplantısı" İstanbul'da düzenleniyor.

-STOMA EĞİTİM ETKİNLİĞİ

-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hastane Başhemşireliği, Hizmetiçi Eğitim Hemşireliği Koordinatörlüğü ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı işbirliği ile Stoma Eğitim Etkinliği düzenleniyor. (Saat: 10.00)

-BAŞBAKAN, CHP'NİN SORUSUNU YANITLAMADI

-CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında yaptığı tarih göndermelerinin yanlış olduğuna yönelik soru önergesine ilginç bir yanıt geldi. Köktürk, Başbakan'a, "Üstelik bu yanlışlar, çarpıtmalar ve gerçek olmayan bilgiler sıradan bir lise öğrencisinin bile kolayca yakalayacağı türdendir. Cumhuriyet tarihi ile ilgili konularda konuşmadan önce yararlandığınız kaynakların adı nedir?" diye sordu. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından gönderilen yanıtta ise; "Cevap verilmemiştir" denildi.

-GENÇ, BELEDİYE HESAPLARINI SORDU, SAYIŞTAY "PARLAMENTOYA SUNULMAMAKTA" DEDİ

-CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in soru önergesini yanıtlayan Sayıştay Başkanı Recai Akyel, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediyelerine ait hesapların incelendiğini, ancak söz konusu raporların TBMM'ye sunulması veya kamuoyuna açıklanması imkanı bulunmadığını açıkladı.

-ANAYASA MAHKEMESİ'NİN "KİLİDİ" AÇILDI

-Anayasa Mahkemesi'nin uzun bir aranın ardından geçtiğimiz hafta çalışmalarına başladığı öğrenildi. AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın üyelere Anayasa Mahkemesi'nin yapısına ilişkin uyum yasasının "çıkmasının vakit alacağını" ilettiği ve bu nedenle yüksek mahkemenin toplanmasına karar verildiği ortaya çıktı.

-TÜRKLER MEVDUATTA VADEYİ UZATMIYOR

-Merkez Bankası, "mevduatta vadeyi" uzatmaya yönelik tedbirleri hayata geçirmeye hazırlanırken, Türk bankacılık sektöründe mevduatın büyük bir bölümünün vadesiz ve kısa vadeli mevduatta olduğu, uzun vadeli mevduatın ise sadece yüzde 3 pay aldığı belirlendi.

-ÖDÜLLÜ BASIN FOTOĞRAFLARI TÜRKİYE'DE: WORLD PRESS PHOTO 2010

-Dünya foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi sayılabilecek 162 fotoğrafın yer aldığı "Dünya Basın Fotoğrafları 2010" Sergisi 17 Aralık 2010-9 Ocak 2011 tarihleri arasında Forum İstanbul'da izlenebilecek.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title