Haberler

Anız Yangını Yaşam Kalitesini Düşürüyor

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, anız yangınlarının insanların ve hayvanların yaşam kalitesini düşürdüğüne dikkat çekti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, anız yangınları konusunda uyarıda bulundu.

Atalar yaptığı yazılı açıklamada, çiftçileri bilinçlendirmek ve anız yakmanın zararlarını anlattı. Anız yakmanın zararlarından bahseden Atalar açıklamasında şunları kaydetti:

"Anız, toprak kalitesini ve topraktaki organik madde miktarını arttırır. Organik madde de toprağın su tutma, havalanma kapasitelerini arttırır. Bitki besin maddelerinden daha iyi istifade edilmesini sağlar. Unutmayalım ki kullandığımız gübrelerde organik madde yoktur. Anız önemli bir organik madde kaynağıdır. Anız toprak yüzeyini örtü gibi sararak rüzgâr ve suyun toprağı taşımasını engellemektedir. Yani erozyondan korumaktadır. Kendi elimizle anızı yakmak erozyona sebep olmaktır, erozyon ise toprağımızı ve sağlığımızı tehdit eden bir felakettir. Anız yangınları sonucu birçok şeyi kaybetmekle kalmaz, toprağımızı da tümüyle yitirebiliriz. Anız yangınları insanların ve hayvanların yaşam kalitelerini düşürmekte, zarar vermektedir. Evlerimizin içine kadar kül, duman girmekte; insanlar, hayvanlar, ağaçlar, traktörler, biçerdöverler, iletim direkleri yanmakta; toprağımız, hayvanlarımız ve tüm doğa, anız yangınlarından zarar görmektedir."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Ertan Atalar Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title