Haberler

Altın Dokunuşlar Sergisi Ünlü İsimleri Ağırladı

Güncelleme:

Altın Dokunuşlar Sergisi'ni yaklaşık 25.000 kişi ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın 1.111 eser ve birbirinden farklı etkinliklerle gerçekleştirdiği Altın Dokunuşlar Sergisi'ni yaklaşık 25.000 kişi ziyaret etti. Türkiye'deki en büyük mesleki eğitim sergilerinden olan Altın Dokunuşlar'a Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Ressam Peyami Gürel, Yemek Yazarı Nevin Halıcı gibi ünlü isimler konuk oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın Altın Dokunuşlar Sergisi, birbirinden farklı ve güzel etkinliklerle 25.000 Konyalıyı ağırladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, büyük emeklerle üretilen 1.111 eseri binlerce misafirin gezdiğini belirterek, Altın Dokunuşlar'ın düzenlenen etkinliklerle de farklı bir sergi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en önemli mesleki eğitim merkezlerinden birini yürüttüklerini anımsatan Başkan Akyürek, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik etti. Başkan Akyürek, ayrıca sergiye katılan ve katkıda bulunan isimlere de teşekkür etti.

ANLIK YARIŞMALARI KAZANANLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sergi boyunca düzenlenen ebru, takı tasarımı ve ahşap boyama anlık yarışmalarında en güzel eserleri yapan her branştan 3'er kişiyi de altınla ödüllendirdi.

İBRAHİM SARAÇOĞLU SAĞLIKLI YAŞAMI ANLATTI

Altın Dokunuşlar'ın beşinci gününe konuk olarak "Hayatın Bereketi ve Sağlıklı Yaşam" konusunu anlatan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, külütüre sahip çıkmanın önemine değinerek, "Tuttuğunuz her maddedeki mananın anlamını yakalamanız gerekiyor. Eğer bunu yakalayamıyorsanız bilin ki manayı yakalayamıyorsunuz. Hayat da size zor gelmeye başlar" dedi.

Konuşmasında sağlıklı gıda tüketmenin önemine de vurgu yapan Saraçoğlu, yaz sezonuna girilirken insanların kandırılmasına yönelik zayıflama reklamları yapıldığını belirterek, "Zayıflamak için ne olduğu belli olamayan ürünleri tüketmeyin. Nefsinize hakim olacaksınız, az yiyeceksiniz. İştahlıysanız sofraya oturmadan bir iki tutam taze dere otu yiyin" diye konuştu.

PEYAMİ GÜREL'DEN "YAŞAMAN İÇİNDE SANAT" SOHBETİ

Türkiye'deki en büyük meslek edindirme sergilerinden olan Altın Dokunuşlar kapsamındaki etkinliklerin dördüncü gününe konuk olan ünlü ressam ve geleneksel sanat araştırmacısı Peyami Gürel de, "Yaşamın İçinde Sanat" isimli bir sohbet gerçekleştirdi. Sanatla uğraşanların toplumun gelecek nesillerinin üreteceği muhteşem ve büyük sanatçıların temelini oluşturduğunu kaydeden Gürel, zor beğenen bir insan olduğunu, ancak KOMEK sergisini çok beğendiğini ifade etti.

NEVİN HALICI DA ETKİNLİKTEYDİ

Aynı gün Altın dokunuşlar kapsamında Mutfakta Biri Var isimli etkinliğe konuk olan Konyalı ünlü yemek yazarı Nevin Halıcı ise, tüm dünyada en güzel mutfağın Türk mutfağı, Türkiye'de de Konya mutfağı olduğunu söyledi. Türkiye'de her yemeğin çok zengin ve lezzetli olduğunu vurgulayan Halıcı, Konya'daki yemek kültürünü ise şu sözleriyle anlattı: " "Konya'da büyük bir yemek kültürü var. Bu, Hazreti Mevlana'nın eserlerinden ve Ateşbaz-ı Veli Hazretleri'nden kaynaklanıyor. Ateşbaz kaynak alınarak bu iş ele alınsa; Konya dünya mutfakları arasında da çok önemli bir merkez olabilir" dedi.

Yemek kitabı yazarı ve Konya kültür-sanat hayatında önemli bir isim olan Saime Yardımcı ile Yard. Doç. Dr. Fatih Özkafa'nın konuk olduğu Altın Dokunuşlar Sergisi, müzik dinletileri, sanat uygulamaları, Keloğlan, Nasreddin Hoca, Hacivat-Karagöz gösterileri, çocuk yarışmaları ve el emeği göz nuru eserlerle büyük ilgi gördü.

BAZI KURSLARIN BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Öte yandan, KOMEK'te bu dönem ilk kez kayıt alan Satranç, Konya Halı Deseni, Cenaze Hizmetleri, Kitre Bebek, Seramik, Toprak İşçiliği, Kağıt Telkari, F Klavye kursları ile bazı branşlara gösterilen yoğun ilginin ardından bu branşlara kayıtlar 12 Haziran Salı akşamına kadar uzatıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Saraçoğlu Türkiye Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title