Haberler

Alman Askerleri AB Barış Gücü Althea Misyonuna Katılmak Üzere Bosna'ya Vardı

Güncelleme:

SARAYBOSNA, 16 Ağustos (Xinhua) -- Bosna Hersek'in (BiH) resmi haber ajansı SRNA Pazartesi günü, ilk grup Alman askerlerinin BiH'te konuşlu Avrupa Birliği Barış Gücü'ne (EUFOR) katılmak üzere ülkenin başkenti Saraybosna'ya vardığını bildirdi.

SARAYBOSNA, 16 Ağustos (Xinhua) -- Bosna Hersek'in (BiH) resmi haber ajansı SRNA Pazartesi günü, ilk grup Alman askerlerinin BiH'te konuşlu Avrupa Birliği Barış Gücü'ne (EUFOR) katılmak üzere ülkenin başkenti Saraybosna'ya vardığını bildirdi. Toplam 50 askerden oluşacak Alman askeri birliği Ağustos ortasından başlayarak Bosna Hersek'te genel seçimlerin yapılacağı 2 Ekim tarihine kadar çeşitli safhalar halinde ülkeye gelecek. Alman askerlerinin Bosna Hersek'e konuşlanmasıyla birlikte EUFOR'un Althea misyonuna katkıda bulunan toplam ülke sayısı da 20'ye çıkacak. Alman birliği Saraybosna yakınındaki Butmir Kampı'nda bulunan EUFOR karargahının yanı sıra EUFOR'un 17 İrtibat ve Gözlem Ekibi (LOT) merkezinde de ilave destek sağlayacak. LOT merkezleri BiH içerisinde dağılmış vaziyette bulunuyor ve EUFOR'un yerel topluluklar ve yerel yetkililerle bağlantısı olarak hizmet görüyor. Alman askerleri 2004 ve 2012 yılları arasında da EUFOR gücünde görev yaptı. Son görevlendirme kararı, BiH'te bozulan siyasi istikrar nedeniyle Alman hükümetinin artan endişeleri karşısında Almanya Federal Meclisi Bundestag'da 8 Temmuz'da onaylandı. Bosna Hersek'te konuşlu EUFOR ALTHEA, Bosna Hersek'te 1992 ile 1995 yılları arasında yaşanan Bosna Savaşı'na son veren 1995 Dayton Barış Anlaşması'na uyumu garanti etmekle görevli 1.100 askerden oluşan bir askeri birlik ve birliğin görevi, bir Balkan ülkesi olan BiH'te emniyet ve güvenliğin muhafaza edilmesinde BiH makamlarına destek vermek.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Togo Cumhuriyeti Avrupa Birliği Saraybosna Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title