Haberler

Ali İsmail'in Annesi, 7 Ayda Çöktü

Güncelleme:

Ali İsmail Korkmaz cinayeti davasında, anne Emel Korkmaz'ın 7 aylık süredeki değişimi herkesi şaşırttı.

Güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'den Kayseri'ye alınan Ali İsmail Korkmaz cinayeti davasında anne Korkmaz'ın sözleri yürekleri dağladı. Sanık polislerin ifadeleri ve iddianamede yer alan sözleri ise büyük tepkiye neden oldu.

KENTTE SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ

Gezi Parkı eylemlerinin Eskişehir ayağında, 4'ü polis 8 kişi tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz cinayetine ilişkin davanın görülmesine Kayseri'de başlandı. Farklı davaların güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e alınmasına rağmen, Eskişehir'in güvenli olmadığı belirtilerek Kayseri'ye nakledilen dava için Türkiye'nin dört bir yanından kalkan otobüsler, gece boyunca onlarca yerde durdurulurken, kentte eylem yasağı kararı alındı ve adeta sıkıyönetim ilan edildi.

POLİS İLE AVUKATLAR ARASINDA ARBEDE

Çoğu öğrenci yolcular, otobüslerin önüne "MİT, İHH konvoyu" gibi yazılar asarak, esprili bir dille otobüslerin durdurulmasına tepki gösterdi. Kente gelenler de eylem yasağı nedeniyle adliye önünde toplanabildi. Ancak dava kent değiştirmekle kalmadı, adliye de değişti. Kayseri Adliyesi'ndeki salonların yeterli olmadığı gerekçesiyle, duruşma, eski adliyeye alındı. Fakat bu salon da yeterli olmadı. Korkmaz ailesini yaklaşık 300 avukat temsil ederken, Salona girişte polis ile avukatlar arasında arbede çıktı. Adliye çevresinde 2 TOMA, 1 polis helikopteri ve çeşitli illerden gelen bin 900 polis görev yaparken, pankart ve sloganlar da gün boyu eksik olmadı.

"GÖZÜMÜN İÇİNE BAKIN"

Jandarmanın sanıklarla izleyiciler arasında durması ve mahkeme salonunda ses sisteminin bulunmaması avukatların tepkisine neden oldu. Kimlik tespiti sırasında fırın sahibi İsmail Koyuncu, "Fırınım vardı ama kaybettim" dedi. Bunun üzerine Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, "Sen fırınını kaybettin ben evladımı kaybettim" yanıtını verdi. Anne Korkmaz jandarmanın çekilmesini isteyerek, sanıklara, "Gözümün içine bakın başka yere değil" dedi.

"NASIL KIYDINIZ ALİ'ME"

Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap, ağabeyi Gürkan ve kız kardeşleri Melika Çakırkaya ve Aylin Taktuk da duruşmayı izledi. Ailenin salona zorla girebilmesi tepkiye yol açtı. Oğlunun fotoğraflarını taşıyarak salona giren anne Korkmaz, avukatlar ve salondakiler tarafından alkışlandı. Anne Korkmaz, sanıklara, "İsmail'imi de getirdim. Nasıl kıydınız Ali'me, annenizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Bu çocuk size ne yaptı, çocuklarınızı mı dövdü?" diye sordu. Sanıkların etrafındaki polislere de tepki gösteren anne Korkmaz, "Koruyun arkadaşlarınızı, yüzümüze bakmasınlar" diye konuştu.

7 AYDA ÇÖKTÜ

38 günlük koma sonrası yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın 52 yaşındaki annesi Emel Korkmaz'ın 7 ayda çöktüğü dikkatlerden kaçmadı.

DAVA ERTELENDİ

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de görülen Ali İsmail Kormaz davasında, polis memuru Yalçın Akbulut'un, iddia makamı tarafından tutuklanması talebi mahkemece reddedildi. Mahkeme, TÜBİTAK'tan istenen söz konusu görüntülerde dayak yiyen kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının tespiti için istenen yazının beklenmesine ve duruşmanın 12 Mart 2014 tarihine ertelenmesine karar verdi.


 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ali İsmail Korkmaz İsmail Koyuncu Emel Korkmaz Kayseri Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

ahmet taylanhattantay@mynet.com:

ne yani saçını boyuyordu şimdi boyamadan gelmiş....ne çökmesi...oğlunu polise saldırtıp küfrettirmeseydi...

138
25
yanıtYanıtla
forever newerkanarikan34@yandex.com:

senin gibi dingillere söylenecek pek birşey yok çünkü ne kalbiniz var ne beyniniz

yanıt0
yanıt0
Yusufyusuf2@hotmail.com:

ne cokmesi kadin sacini boyamamis, okadarda geri zekali degiliz.

54
32
yanıtYanıtla
PINAR BEKARpnr.pnr3535@hotmail.com:

NE BİÇİM KONUŞUYON SEN SONUÇÇ EVLAT KAYBII SEHİT O YADA BAŞKA BİŞİ EVLAT ACISI ACILARIN EN BÜÜYÜĞÜ BU AÇIDAN BAK BU İŞE

15
40
yanıtYanıtla
esrac_gvr@hotmail.com:

Korkmaz'ın annesini gün yüzüne çıkarırıken hiç gün yüzüne çıkmamış, evlatlarını doğuda güneydoğuda köpekler tarafından şiehit edilmiş, çocugunun yüüznü görmedn bayram nedir bilmeden onca şehit varken neden hiç biri haber başlıgı olmaz . Yazıklar olsun ülkenin gldiği duruma bak

22
22
yanıtYanıtla
çüşs@rgfvt.com:

ne şehit i lan dalga mı geçiyorsunuz ? şehit müslümandan olur, ayrıca bu adam vatanı savunurken mi ölmüş de şehit oluyor, ameleler

23
17
yanıtYanıtla
çüşlgf@rk.com:

filistindekiler islam için öldü, öldürüldü, bu adamın neden öldüğünü bilyoruz. Filistinlilere kurban ol, onlar Allah için öldüler. Kafanıza göre o şehit bu şehit, basın gidin lan cahiller sürüsü.

yanıt0
yanıt0
oyunlk@wlek.de:

aleviler kendi oyunları için arkadaşını öldürdü. hükümetin üstüne yıkmak için. gözü dönmüş bunların ana babasını bile öldürürler

18
19
yanıtYanıtla
adam adamhasan_tilki@hotmail.com:

ehlibeyte yapılan azabı çekersin inşallah. !

yanıt0
yanıt0
ALİ CANcyprussen@hotmail.com:

Annesine sözüm yok Annedir canı yanar. Ancak bu cocuğu bu gale getirende siz ailesi değilmisiniz. Beygamber efendimizm Hz. Muhammede küfür ederken. Allaha küfür ederken bu saygısızlıga hiç bir şekilde dur demezken, şimdide içiniz yanar. Ali Korkmazmı bu çocuk yagu Üniversiteye okumayamı gitti yoksa bir kaç çapulcu gibi polisi taşlamayamı gitti. Adi insanlar düşün bir bak polisin içinde hiç alevi yokmu var o zamn kimi taşlıyorsunuz.Neyin özgürlüğü bu neyin çevre sevgisi bu . Şerefsizler ne park ne kaldırım ne ağaç koydunuz. Sizin ağaç sevginiz bumu. sizin amacınız belli siz çünkü allahı peygamberi tanımatan ateyissiniz. Oh olmuş

15
17
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title