Haberler

Aldırmaz: "Altın Koza ile Barış Ümidi Besleyenlere Katkı Sunmak İstedik"

Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali'ne ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türkiye'de yıllardır akan kanın durmasına yönelik beslenen ümide katkı konulması adına, festivalin 'Gün...

Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali'ne ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türkiye'de yıllardır akan kanın durmasına yönelik beslenen ümide katkı konulması adına, festivalin 'Gün Kardeşlik Günüdür' sloganı ile düzenlendiğini söyledi.

Başkan Vekili Aldırmaz, 20. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda yarışan Reha Erdem'in 'Jin' adlı filminin gösterimine katıldı. Bağlı bulunduğu örgütten ayrılan 17 yaşlarındaki genç bir kızın, doğa, hayat ve erkekler ile olan zorlu mücadelesinin anlatıldığı film, gösterildiği Cinemaximum Adana'da, sinemaseverlerin büyük beğenisini topladı.

Filmin gösteriminin ardından Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Candan Yaygın ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aldırmaz, festival kapsamında yarışan her filmin çok başarılı olduğunu ifade ederek, "Hakikaten jürinin yerinde olmak istemezdim" dedi. Bu yıl 20'ncisi düzenlenen festivalin, 'Gün Kardeşlik Günüdür' sloganı ile düzenlendiğini belirten Aldırmaz, "Festivalin afişinde de sevgi, barış ve kardeşliğe kucak açmış bir balıkçı temasını kullandık. Ben, terörü önlemenin yolunun spordan, sanattan ve inançtan geçtiğine inanıyorum. Biz de bu yıl 20'nci düzenlenen festivalimizde 'kardeşlik' temasıyla, ülkemizde yıllardır akan kanın ve bu durumun yaşattığı dramın durması adına beslenilen ümide katkı koymak istedik" diye konuştu.

Aldırmaz, festivalden, bütün dünyaya ve sürecin muhataplarına 'gün kardeşlik günüdür' diye haykırdıklarını kaydederek, herkesi buna katkı koymaya davet etti.

Aldırmaz, Türk sinemasının gelecek yıl 100'üncü yılını kutlayacağını hatırlatarak, gelecek yıl düzenlenecek olan Altın Koza Film Festivali'nde de bu doğrultuda güzel çalışmaların yapılacağını bildirdi. Türk sinemasının 100'üncü yılına yakışacak bir festival tertip etmeyi planladıklarını anlatan Aldırmaz, "Gelecek yılki festival kapsamında eski yazlık sinemaları çoğaltacağız. Hababam Sınıfı Müzemiz gerçekleşmiş olacak. Festivalin uluslararası boyutlarda, daha da büyümesine yönelik temaslarımız var. Altın Koza Film Festivali'ne sahip çıkan bütün Adanalılara, mesai arkadaşlarıma ve gönüllülere çok teşekkür ediyorum. Bize destek veren Kültür Bakanlığımıza, buradaki sanatçı dostlarımıza, yapımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zihni Aldırmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title