Haberler

Alanya'da Hortum

Alanya'da oluşan hortum nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, seralarda ve bir prefabrik fabrikada hasar oluştu.

Alanya'da oluşan hortum nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, seralarda ve bir prefabrik fabrikada hasar oluştu.

İlçenin Konaklı ve Payallar beldelerinde etkili olan hortum nedeniyle yaklaşık 400 metrekare kapalı alanı olan bir prefabrik fabrika zarar oluştu, bazı evlerin çatıları uçtu. Hortum nedeniyle bölgedeki yaklaşık 30 üreticiye ait 60 dekar serada da zarar meydana geldi.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hortumun zarar verdiği bölgelerde incelemelerde bulunduğunu belirterek, "Konaklı, Türkler ve Payallar bölgesinde hortum ve fırtına sıklıkla yaşanıyor" dedi.

Sonbahar ve kış mevsimlerinde neredeyse her ay bir hasar tespiti yaptıklarını ifade eden Musluoğlu, "Hasar tespitini yapıyoruz. Ancak birçok çiftçinin tarım sigortası yok. Çiftçiler adına üzülüyorum, ancak yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Hasar tespit komisyonu olarak yardımcı olmak için kaymakamlık nezdinde girişimde bulunacağız" dedi.

Musluoğlu, 60 dekarlık alanda seralarda zarar tespiti yaptıklarını, hortum nedeniyle bölgede yaklaşık 850 bin lira zarar olduğunu tahmin ettiklerini kaydetti.

Musluoğlu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na 2 yıl önce erken uyarı cihazlarıyla ilgili proje sunduklarını, ancak kabul edilmediğini, proje ile çitçilerin afetler konusunda erken önlem alma şansı bulmalarını amaçladıklarını belirtti.

Hortum sırasında tarım arazisinde çalıştığını söyleyen Mehmet Duman ise hortum seraları yıkmaya başlayınca yere yattıklarını, böylece kurtulduklarını söyledi.

Hortum nedeniyle önemli ölçüde zarar oluşan fabrika çalışanlarından Ramazan Topal ise hortum sırasında canlarını zor kurtardıklarını ifade ederek, "Hortum sırasında fabrika içine kaçtık. Ancak hortum çatıyı uçurdu. Şans eseri yıkılmayan köşeye kaçtım. Ustam ise bir direğe tutunarak hayatta kalmaya çalıştı. Neredeyse çatının bir bölümü ustamın üzerine düşüyordu. Çok ucuz atlattık" diye konuştu

Hortumda evinin çatısı uçan Musa Kulaksız da bir hafta önce ameliyat olduğunu anlatarak, "Hortum sırasında evde güvende olduğumuzu sanıyorduk. Ancak çatı uçunca çocuklarımı korumaya çalıştım. Çok şükür canımıza bir zarar gelmedi" dedi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Payallar Konaklı Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title