Haberler

"Kültüre Daha Çok Bütçe Ayrılmalı"

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş, "Sanatçı arkadaşlarımızla, 'burası satılmasın' diyen arkadaşlarımızla tam bir dayanışma içerisindeyiz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Ankara'daki Akün ve Şinasi sahnelerinin satışına ilişkin, "Sanatçı arkadaşlarımızla, 'burası satılmasın' diyen arkadaşlarımızla tam bir dayanışma içerisindeyiz. Bu satışı engellemek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Karakaş, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün de aralarında bulunduğu Kültür ve Sanat Platformu üyeleriyle Akün Sahnesi önünde basın açıklaması yaptı.

Emek İnşaat'ın açıklamasına göre, "Akün ve Şinasi sahnesinin satıldığını" belirten Karakaş, satış sırasında açık ihale yapılmadığını ileri sürdü.

Akün ve Şinasi sahnelerinin Ankara'nın simgesi olduğunu belirten Karakaş, her yıl 2 milyona yakın Ankaralının bu sahnelerde sanatla, tiyatroyla buluştuğunu söyledi.

Tiyatroların kamuya ait olduğunu ve çok uygun koşullarda halkı sanatla buluşturduğunu ifade eden Karakaş, şunları kaydetti:

"Burası Ankara'nın kalbi, buradan bu tiyatroları, sahneleri kaldırmak, sanatı yok etmekle eş değerdir. Biz CHP olarak, bu satışa, sahnelerin kapatılmasına karşıyız. Bunun geri alınmasını istiyoruz. Emek İnşaat bu binayı mutlaka elden çıkarıyorsa, en azından bu sahnelerin burada muhafazasıyla ilgili kayıtlar koyması gerekir. Sanatçı arkadaşlarımızla, 'burası satılmasın' diyen arkadaşlarımızla tam bir dayanışma içerisindeyiz. Bu satışı engellemek için elimizden geleni yapacağız. Parlamentoda arkadaşlarımız soru önergeleriyle, gündem dışı konuşmalarla bunu gündemde tutacaklar. Buradaki eyleme gelip destek vereceğiz. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz."

Hükümetin, milyonlarca Ankaralıya hizmet veren sanat mekanlarını "yok etmek" istediğini ileri süren Karakaş, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

-"Kültüre daha çok bütçe ayrılmalı"

Karakaş, sahnelerin satılmasına karşı çıkan sanatçıları kutladığı açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçe görüşmeleri olacak TBMM'de. En düşük pay bu bakanlığa ait, bütçe görüşmelerinde de Akün ve Şinasi sahnelerinin satılmasını gündeme getirecek misiniz?" sorusuna Karakaş, "Tabi, Kültür ve Eğitim Komisyonundaki arkadaşlarımız çalışıyorlar" yanıtını verdi.

Kültürün ve turizmin tek bakanlık olmasını eleştiren Karakaş, kültüre daha çok bütçe ayrılması gerektiğini söyledi.

"Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sahnelerin satışıyla ilgili bir açıklaması olmadı. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Karakaş, "Bütün bu sansürlere, yasaklara karşı açıklaması yok. Ben merak ediyorum, o arkadaş gerçekten Kültür Bakanı mı? Başka şeylerle uğraşıyor çünkü. Onun birinci görevi, kültürü, sanatı, sanatçıları korumaktır. Ama bu konuda meydanda hiç kendisini göremiyoruz. Onun için onu göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından, Karakaş ve beraberindekiler, Akün Sahnesi'nde "Macbeth" adlı oyunu izledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Aylin Nazlıaka Ercan Karakaş Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title