Haberler

Aksaray'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen ‘Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz’ projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen 'Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz' projesi kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aksaray'da da gerçekleştirilen yürüyüşe çok sayıda vatandaşın yanı sıra Aksaray Vali Yardımcısı Tolga Polat, Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. Hükümet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Bankalar Caddesi üzerinden İl Sağlık Müdürlüğü'ne kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlar sağlıklı yaşamın önemini anlatan pankartlar taşıdı. Soğuk havaya aldırış etmeden yürüyen vatandaşlar sağlıklı yürüyüşün önemine dikkat çekti.

Yürüyüşün amacını anlatan Vali Yardımcısı Tolga Polat, "Buradaki temel amaç vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam seviyesine ulaşmalarına katkıda sunmak. Bu konuda farkındalık oluşturmaktır" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş ise "Yürüyüşü gerçekleştirmekteki amacımız şu, hareketsiz bir yaşam sürüyoruz. Genelde beslenmemiz iyi ama yine de obezite oranı çok yüksek Türkiye'de. Bu obezitenin ve hareketsiz yaşamın en büyük sıkıntısı kronik hastalıkların gelişmesi. Kronik hastalıkların en büyük nedeni hareketsiz yaşamdır. Gerek yanlış spor yapmak veya spor yapmamak. ve bunu da insanlarımıza bu bilinci kazandırmak amaçlı yürümüş yapmış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Ellerinde pankartlarla yürüyen vatandaşlar sağlıklı yaşam için sürekli yürüdüklerini ve yürüyüşün şart olduğunu ifade etti. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Tolga Polat Türkiye Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title