Haberler

Akmescitliler, Referanduma Rağmen Talas'a Yine Bağlanamadı

KAYSERİ'de 14 Mayıs'ta yapılan referandum ile yüzde 90 oy oranıyla Bünyan'dan ayrılıp, Talas'a bağlanmak isteyen Akmescitliler'in bu hayali ikinci kez gerçekleşmedi.

KAYSERİ'de 14 Mayıs'ta yapılan referandum  ile yüzde 90 oy oranıyla Bünyan'dan ayrılıp, Talas'a bağlanmak isteyen Akmescitliler'in bu hayali ikinci kez gerçekleşmedi.  Mahallede yapılan referandumun ardından Talas Belediye Meclisi'nde görüşülen konu MHP'li üyelerin 'Evet' oylarına karşın AK Partili üyelerin 'Hayır' oyu ile kabul edilmedi.

Bünyan ilçesine bağlı Akmescit Mahallesi sakinleri, Talas İlçesi'ne bağlanmak ya da Bünyan'a bağlı kalmak için 14 Mayıs'ta sandık başına gitti. İdari olarak Bünyan'dan ayrılıp bir diğer ilçe olan Talas'a bağlanmak için girişimde bulunan mahalle sakinleri, Bünyan Belediyesi'nden gerekli desteği ve hizmetleri alamadıklarını belirtti.  2004 yılında da aynı nedenle referanduma giden mahallede, sandıktan yüzde 98 oranında "Evet Talas'a bağlanalım" karar çıkmıştı. Ancak o yıllarda bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadı. Bu referandumdan 13 yıl sonra bir kez daha mahalle halkı sandık başına gitti ve tercihlerini yaptı. Akmescit Çok Programlı Lisesi'nde idari bağlılık değişikliği konusunda yapılan halk oylaması için 3 sandık kuruldu. Seçim kurulu görevlileri gözetiminde mahalle halkı oylarını kullandı. Yapılan oylama sonucunda seçime katılan vatandaşlardan 732'si Talas'a bağlanma konusunda 'Evet' oyu verirken 77 kişi ise 'Hayır' oyu kullandı. 11 oy ise geçersiz çıkarken 330 seçmenin de seçime katılmadığı ifade edildi. Konu geçtiğimiz pazartesi Talas Belediyesi Meclis gündemine de geldi. Meclis'te konu MHP'li üyelerin "Karar verelim, komisyona gönderilmesine gerek yok" yönündeki talebine rağmen perşembe günü Meclis'te bir kez daha görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEPKİ

Ancak, komisyondan AK Partili Meclis üyelerinin oyları ile 'Hayır' kararının çıktığını öğrenen Akmescitliler, bu duruma tepki gösterdi. Belediyeye gelen vatandaşlarlar, Başkan Mustafa Palancıoğlu da bir süre görüşme yaptı. Akmescitli vatandaşlar halkın iradesine saygı duyulmadığı yönünde serzenişte bulunurken bazıları ise AK Partili Meclis üyelerinin baskı altında bu kararı vermek zorunda kaldıklarını iddia etti. Taraflar arasında tartışmaları meclis koridorlarında bir süre daha devam etti. Koridorlarda tartışma yaşanırken Akmescit  bilmecesi bir kez daha Talas Belediyesi Meclisi gündemine geldi.  Komisyonda yer alan 13 AK Partili Üye 'Hayır Talas'a bağlanmasın' yönünde oy kullanırken 11 MHP'li üye ise "AK Mescit Talas'a bağlansın" yönünde oy verdi. Böylece yüzde 90 oranında "evet oyu" çıkan Akmescitliler'in Talas'a bağlanma hayalleri yine gerçekleşmedi.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akmescit Kayseri Talas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title