Haberler

Akıncı ve Anastasiadis Liderler Toplantısında Buluştu

Ali RUHLUEL//LEFKOŞA/DHA - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 2015 yılının son liderler toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Ali RUHLUEL//LEFKOŞA/DHA - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 2015 yılının son liderler toplantısını bugün gerçekleştirdi. Akıncı ile Anastasiadis, 7, 14 ve 29 Ocak tarihlerinde yeniden bir araya gelme kararı aldı.

LİDERLER KYIP ŞAHISLAR KOMİTESİ LABORATUARINI ZİYARET ETTİ.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis görüşme öncesi Ara bölgede kurulan Kayıp Şahıslar Komitesi laboratuvarını ziyaret etti. Daha sora ise 2015 son görüşmesini gerçekleştirdiler.

"GENEL DEĞERLENDİRMEDE BULUNAN LİDERLER, SONRAKİ GÖRÜŞMELERE YÖNELİK YOL GÖSTERİCİ BİR HAZIRLIK YAPTI"

Liderler bugünkü toplantıda müzakerelerin başlayışından bu yana gerçekleştirilen çalışmayla ilgili bir genel değerlendirmede bulundu ve 2016 yılında gerçekleştirilecek olan müzakerelere yönelik yol gösterici bir hazırlık yaptı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme sonrasında BM tarafından Akıncı ve Anastasiadis'in görüşmeye ilişkin açıklaması yayımlandı. Açıklamaya göre, Liderler, bugün, 15 Mayıs'ta başlayan müzakerelerle ilgili genel bir değerlendirme yaptı ve bugüne kadar elde edilen ilerlemeyle ilgili memnuniyetlerini ifade etti. Önlerinde duran, yapılması gereken işin zor olduğunun bilincinde olduklarını kaydeden Liderler, olumlu ilerlemeyi 7, 14 ve 29 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmesini planladıkları görüşmelerde sürdürme kararlılıklarını da vurguladı. Liderlerin çözülmemiş tüm konularla ilgili yapıcı bir değerlendirme yaptığı ve önlerindeki müzakerelere yönelik yol gösterici bir hazırlık yaptıklarını da ifade edilen BM açıklamasında "Liderler Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözümün bölgenin geriye kalanı için de örnek teşkil edeceğini göz önünde bulundurarak, 2016'nın Kıbrıs'a ve ötesine barış, güvenlik ve refah getirmesini umuyor" denildi.

TEŞEKKÜR VE KUTLAMA

Açıklamada, Liderlerin tüm çalışma grubu, teknik komite ve en erken zamanda barışa ulaşılması yönündeki ortak amaçları doğrultusunda çalışan partilere teşekkür ettikleri ve tüm halkın yeni yılını kutladıkları da yer aldı.

KAYIP ŞAHISLAR KOMİTESİ LİDERLER'İN ZİYARETİ SONRASINDA AÇIKLAMA YAPTI…

Kayıp Şahıslar Komitesi, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in ziyareti sonrasında açıklama yaptı.

Açıklamada, Liderlerin Kayıp Şahıslar Komitesi laboratuvarını ziyaret ederek komitenin 3 üyesi ile Komite'nin Kıbrıslı Türk ve Rum bilim adamlarıyla bir araya geldikleri; kaydedilen ilerleme, karşılaşılan zorluklarla ilgili bilgilendirildikleri ifade edildi. Liderlerin, ziyaretleri sırasında, "tüm Kıbrıslılar'a muhtemel gömü yerleriyle ilgili bilgileri varsa bunu Kayıp Şahıslar Komitesi ile paylaşmaları çağrısının yapıldığı" bir kayıt yapıldığı ve bu çağrının ada çapında tv spotu olarak gösterileceği de kaydedildi.

Açıklamada, Kayıp Şahıslar Komitesi'nin, çalışmalarında yönelik desteklerinden dolayı Liderler'e duyduğu minnettarlık da ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nikos Anastasiadis Mustafa Akıncı Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title