Haberler

Ak Partili Yazıcı: "Kafalar Değişmedikçe Yasaların Değişmesi Sorun Çözmez"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Onu Değiştirdiniz Zaman (Tck'nın 301. Maddesi) Onun Yerine Uygulamak İstiyorsa (Savcıların) Başka Bir Madde Bulamayacağını Nereden Biliyorsunuz? Bu Yasa İşi Değil, Kafa İşidir. Kafalar Değişmedikçe, Yasaların Değişmesi Sorunları Çözmez" Dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Onu değiştirdiniz zaman (TCK'nın 301. maddesi) onun yerine uygulamak istiyorsa (savcıların) başka bir madde bulamayacağını nereden biliyorsunuz? Bu yasa işi değil, kafa işidir. Kafalar değişmedikçe, yasaların değişmesi sorunları çözmez'' dedi.

Yazıcı, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, TCK'nın 301. maddesiyle ilgili köklü bir çözüm getirmeyi düşünüyor musunuz? sorusuna şu yanıtı verdi:

''Türkiye böyle bazen çok lokal düzeyde odaklama içerisine giriyor. Dava açıldı. O zaman 'bu madde kalksın.' Ben tersini söylüyorum. Niye madde kalksın diyoruz? Bir de şunu söylesek. Maddeyi kaldırmayalım da adamı değiştirelim. Davayı açana bakalım. Niye dava açmış, Sadece dava açanlar sorumsuz, onlar hiç sorgulanamaz, onlar hiç eleştirilemez. Bunu çok sağlıklı bir yaklaşım olarak görmüyorum. 301. maddeyi çok dikkatlice okursanız maddenin sonunda 'Eleştiri amacıyla yapılan görüş açıklamaları suç oluşturmaz' deniliyor. Birtakım meslektaşlarımızın, hukukçu arkadaşlarımızın sergiledikleri tutum ve davranışları da tabii onaylamak mümkün değil. Serinkanlı olmalıyız."

"Bundan sonra 'savcılar TCK'nın 301'i maddesini işletmesin, bununla ilgili bir iddiada bulunmasın.' Yani savcıların elini kolunu bağlayacak görüntü değil mi bu?'' şeklindeki soru üzerine de Yazıcı, şöyle konuştu:

''Hayır. Uygulama önemli. Demokrasilerde mahkemeler, yargı erki yaptığı uygulamalarla demokrasinin standardını yükseltir. Hedef bu olmalı.''

"Uygulamalarla Türkiye'de demokrasi çıtasını yükselteceksiniz" diyen Yazıcı, "Yargı uygulamalarıyla buna katkı verir. Demokrasilerde bu böyledir. Kaldı ki, 301. madde korkulacak sonuçlara yol açacak, uygulamayı haklı kılan içerikte bir madde değil. Her ülkede bu ve benzeri maddeler var'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title