Haberler

AK Parti Listesinde Üç Dönem Önlemi

Güncelleme:

AK Parti'de milletvekili aday listesi hazırlanırken, seçilmesi halinde 'üç dönem' hattına girecek olan 34 isim 7 Haziran seçimleri için aday gösterilmedi.

AK Parti'nin milletvekili aday listelerini hazırlarken dikkate aldığı kriterlerden birinin de "üç dönem kuralı" olduğu ortaya çıktı.

AK Parti kurulduğunda tüzüğe konulan "üç dönem üst üstte milletvekili seçilenlerin bir sonraki seçimde listelere konulmayacağı" kuralı zaman içinde çok tartışıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı yaptığı süre içinde her zaman kuralın kaldırılmasına karşı çıktı. Bu kurala takılan, aralarında partilinin ağabeylerinin de bulunduğu 70 isim listelere veda etti. 70 milletvekili bir dahaki seçimi ve tekrar listelere girmeyi bekleyecek. AK Parti, milletvekili aday listeleri hazırlanırken benzer bir manzaranın tekrarlanmaması, üç dönem psikolojisi ve bunun getirebileceği dezavantajların ortadan kaldırılması için önlem aldı. Partide bu durumda 69 kişi vardı. Bu isimlerin bir kısmı "bir dönem dinlensinler" diyerek liste dışı bırakıldı. Bazıları da kendi isteği ile aday olmadı.

İŞTE O 34 İSİM

AK Parti'de listelerde yer almayan 34 kişi şöyle: "Gülşen Orhan, Emin Önen, Fatoş Gürkan Fatma Salman, Avni Erdemir, Sadık Badak, Mehmet Erdem, Semiha Öğüş, Cemal Öztaylan, Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu, Sebahattin Karakelle, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Domaç, İbrahim Yiğit, Mehmet Sağlam, Abdullah Çalışkan, Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğu, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Yüksel Özden, Ahmet Feralan, Mustafa Hamarat, Dilek Yüksel, Safiye Seymenoğlu. Mehmet Kerim Yıldız, Ömer Dinçer, Gürsoy Erol, Azize Sibel Gönül, Zafer Çağlayan, Nursuna Memecan ise adaylık başvurusu yapmadı.

"TASFİYE SÜRECİ BİTTİ, SIRA YENİ TÜRKİYE'DE"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bugüne kadar yaşadığımız süreç, AK Parti'nin iktidarda olduğu süreç, eski Türkiye'nin tasfiyesi süreciydi, önümüzdeki dönem yeni Türkiye'nin inşası süreci olacak" dedi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "İl Başkanları Toplantısı"nda konuşan Şentop aday tanıtım toplantısının 15 Nisan'da yapılacağını belirtirken şöyle devam etti: "Bu seçimler sadece belli bir dönemi ilgilendiren seçimler değil Türkiye'nin belki çeyrek asrının belirleyicisi olacak, Türkiye'nin ana istikametlerini belirleyecek seçimlerdir" diye konuştu. Türkiye'de AK Parti karşıtlığı üzerine siyaset yapma durumunun bu seçimle son bulacağını vurgulayan Şentop, "Sadece AK Parti karşıtlığı üzerinden politika üretmek CHP, MHP, HDP için de bu seçimlerde son bulacak" dedi.

'BU SİSTEMİ İNGİLİZLER BELA ETTİ'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Parlamenter sistemi "deli gömleğine" benzetirken, "İngiliz'in kokuşmuş bir modelidir bu. Dünyanın başına bela etmiştir bu sistemi İngilizler" dedi. Bir TV programında başkanlık sisteminin gerekliliğine ve parlamenter sistemin artık ihtiyaçları karşılamadığına vurgu yapan Kuzu "İngiliz'in kokuşmuş bir modelidir bu. Dünyanın başına bela etmiştir bu sistemi İngilizler. Kendilerinde bile şu an koalisyon var düşünebiliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Şentop Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hava yağmurlu mu? 2-5 Mayıs hava yağmurlu mu? Bu hafta yağmur yağacak mı? FED FAİZ KARARI 2024 | Mayıs FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne oldu? 2 Mayıs hangi burç? 2 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Mayıs tarihi hangi burç olur? BU AKŞAM HANGİ DİZİLER VAR? 2 Mayıs TV yayın akışı! Bugün hangi diziler yayınlanıyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 2 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Survivor Yasin elendi mi? Dün akşam Survivor'a kim veda etti? Survivor eleme adayları kim oldu? 2 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Mayıs Survivor elenen isim! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Resmi Gazete bugün (2 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (20)

HakkariMobil-IOS:

Oyumuz AKP ye

4
11
yanıtYanıtla
manisa:

Chp''nin % yerine 0 almasının bir anlamı yok. . . Ama hdp''nin 9 yerine  alması erdoğanın bütün hesaplarını alt üst eder ve işte bu yüzden oyumuz hdp''y

7
7
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

kuzu meleme sana burada ekmek kalmadı

7
5
yanıtYanıtla
Oyumuz artık senin MHPMobil-IOS:

Size oy veren artık sizin gbi olsun vatanı pkkya peşkeş ceken çıkar düşkünü menfaatciler

4
8
yanıtYanıtla
gss ye hayirmobilWeb@haberler.com:

Bunlarin bekilliginden ne olacak kaldirin indirin vekolleri .bunlarin yaptigini cocuk bile yapar

6
2
yanıtYanıtla
metin:

bırakın bunları halkın ekonomisi çöktü. böyle ülke yönetilmez. ben de halkın ekonomik sorunları için belki bir çare üretir diye ümitlenmiştim. . İktidar döneminde işsizlik patladı kahveler ful. . Bu sene tüm OECD ülkeleri içinde gençlerde işsizlik oranı en yüksek ülke olmuşuz. Pahalılık ile gelir artışı koptu. Öyleki kredi kart batağına battı millet çocuğunu giyim evine gıda alabilmek için. 12 yılda tam 52 kat artmış kredi kartı ve tüketici kredisi borcu halkımızın. . Kişi başı milli gelir tam 7 senedir artmıyor. bu sene de düşmüş. Böyle ekonomi olmaz. iktidar değişmeli. .

4
3
yanıtYanıtla
sanamobilWeb@haberler.com:

Zafer caglayandan bashkasini taniyaniniz varmi :-

3
3
yanıtYanıtla
Adanalı Nafiz...mobilWeb@haberler.com:

Sh br Zafer Çağlayan sen yoksun varya Harakiri yapacagim...Bi kol saatini bile rahat rahat takamadin bu ülkede...sana iftiralar attilar...Bakansin olacak o kadar...Ailen de sebeplendi elbette...Sizi seven halk olarak o saati çıkarma ltfn...Size iftira atan insanlar da hesabini öbür dünyada versin...Sizin verilmeyecek ne hesabiniz olabilir kiYolunuz açık olsun...Saati unutma ltfn

2
4
yanıtYanıtla
KorhanMobil-IOS:

Sen daha çok önlem alırsın çokkkkk az kaldı....

2
3
yanıtYanıtla
omermobilWeb@haberler.com:

bence parelelin isidir parelel kurmustur

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title