Haberler

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Türkiye'nin ne zaman birlik beraberlik faaliyetleri içine girse üst aklın devreye girerek toplumu ayrıştırmaya çalıştığını söyledi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Türkiye'nin ne zaman birlik beraberlik faaliyetleri içine girse üst aklın devreye girerek toplumu ayrıştırmaya çalıştığını söyledi.

AK Parti Muğla İl Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantının açılışında, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

AK Parti İl Başkanı Mete, Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhuna girmesiyle dışarıdaki ve içerideki üst aklın devreye girerek toplumsal huzuru bozmaya yönelik faaliyetlerini arttırdığı kaydetti.

Ne zaman birliği, beraberliği pekiştirecek, dimdik ayakta tutacak bir faaliyet içine girilse, bu duruşu sekteye uğratacak olaylarla karşılaşıldığına işaret eden Mete, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da silahlarla çirkin oyun sergileyenler, birliğimizi, beraberliğimizi sekteye uğratmaya çalışan hainler, başarılı olamadılar. Millet olarak bedenlerimizi silahlara karşı koyduk. Ardından algı operasyonları başladı. Onlar da bizi yıldıramadı. Son olarak ekonomik olarak darbe vurmaya kalktılar. Türk ekonomisini çökertmeye kalktılar. Yabancı döviz paraları ile bunu sağlamaya çalıştılar."

Mete, ekonomiyi çökertme çabalarının, tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka çağrısıyla bozulmaya başladığını belirtti.

Ekonomik olarak da Türkiye'yi sekteye uğratamayacaklarını düşünenlerin bu sefer bir gün önce Meclise gelen anayasa değişikliğiyle toplumda beliren ümidi nasıl bertaraf ederiz diye İstanbul'da Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından terör saldırısını gerçekleştirdiklerini dile getiren Mete, şöyle devam etti:

"Türkiye ne zaman birlik beraberlik faaliyetleri içine girse üst akıl devreye girerek toplumu ayrıştırmaya çalışıyor. Bu millet onların böyle adice tuzaklarınıza bile karşı koymasını bilen bir millet. Bu millet sizin emellerinizi boşa çıkartacak kadar güçlü bir millet. Bu millet daha düne kadar Çanakkale ruhunu 15 Temmuz'a taşımış, 15 Temmuz ruhunu da sonsuza kadar taşıyacak bir millettir ve bu emellere pabuç bırakmaz. Bu saldırıların hiçbiri, geçiştirilmesi tesadüfi saldırılar değildir. Hepsinin arkasında yurt dışında ve yurt içinde mihraklar olan ciddi bir üst aklın yönettiği organize terör olaylarıdır."

Mete, cumartesi günü TBMM'ye sunulan anayasa değişikliğiyle ilgili partilileri uyararak, değişiklik maddelerini iyi anlamalarını ve halka iyi anlatmalarını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kadem Mete AK Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title