Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün'ün Muş Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘son terörist temizlenene kadar hep operasyon devam edecektir’ dediğini hatırlatarak “Evet, terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'son terörist temizlenene kadar hep operasyon devam edecektir' dediğini hatırlatarak "Evet, terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. Üstün, Cumhurbaşkanına yapılan hakaretlere ise sert tepki gösterdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, dün geldiği Muş'ta bugün esnafı ziyaret etti. Tarihi cami ve yapıları inceleyen Üstün, daha sonra Muş Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezinin açılış törenine katıldı. Fizik Tedavi Merkezinin daha önce özel işletmede olduğunu hatırlatan Vali Seddar Yavuz, şöyle konuştu: "Daha önce hizmet alımı suretiyle bir fizik tedavi merkezimiz vardı. Şu an devlet imkanlarıyla tedavi merkezimizi kurduk. Dolayısıyla yanlış bir anlaşılma, algı oluşturmak isteyenler olabilir. İkinci bir açılış yapmıyoruz, yeni bir iş yapıyoruz. Tamamen kendi imkanımız ve devletin kaynaklarıyla yaptığımız bir açılış bu; hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Fizik Tedavi Merkezinde yapılan incelemelerden sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, bölgede vatandaşların 6-7 Ekim olaylarından sonra ve birde 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP'nin uzlaşma tutumu çerçevesinde HDP'den koptuğunu belirterek, terörle sonuna kadar mücadele edileceğini söyledi. Kardeşliği pekiştiren adımların atılacağını ifade eden Üstün, "Evet, terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ancak kardeşliğimizi pekiştirecek adımları bir bir atacağız. Genel başkan yardımcılarımız bu bölgeden ayrılmayacak. Bakanlarımız bu bölgeye gelecekler, müjde verecekler. Teşkilatlarımız, belediyelerimiz gelecek buralarda bu bölgenin insanına, belediyelerine yardımcı olacaklar" dedi.

Herkesin bir barış talebi olduğunu kaydeden Üstün, şunları söyledi:

"Bir buçuk günden beri Muş'tayım. Herkeste bir barış talebi var, bir huzur talebi var, herkes çukur kazanları burada kınıyor, bunları tasvip etmiyor. Bizde memleketi yöneten parti olarak elbette hiçbir sokağımızda çukur kazılmasını istemiyoruz. Bu operasyon sonuna kadar devam edecek, vatandaşlarımız böyle bilsin. Sayın Başbakanımızın ifadesidir, 'son terörist temizlenene kadar hep operasyon devam edecek.' Vatandaşımız endişelenmesin, devlet güçleri ve kurumları vatandaşımızın yanındadır. Onları yalnız bırakmayacağız. Onları teröristlerin, zalimlerin zulmüne terk etmeyeceğiz. Bunu ifade ediyoruz sürekli."

"BAKIN HDP HALKIN TERSİNE GİTTİ YOK OLACAKLAR"

HDP'nin ve CHP'nin tutumlarını değerlendiren Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halka rağmen siyaset yapılmaz, halk bir tarafa giderse partiler terse giderse bu partiler yok olmaya mahkumdur. Yeni yeni partiler çıkmaya mahkumdur. Bakın HDP halkın tersine gitti, yok olacaklar. Şu an barajın altındalar. CHP yine halkın taleplerinin tersine bir siyaset uyguluyor. Nerede Türkiye'nin düşmanları varsa onların yanında yer alıyor. Bakın katil Esat'ın sarayına gittiler, Esat bunları ağırladı, fotoğraf verdiler. Şimdi de Türkiye, haklı bir mücadele gösteriyor ve onlar halen Türkiye'yi kınıyor. Dün akşam Deniz Baykal çıktı, her şeye rağmen bir devlet adamıdır. Yani milletini düşünür. CHP'nin kurucu kodlarındaki tavrı sergilemiştir. Orada itiraz etti, bu itirazlar yükselecek."

CHP'nin bölünme tehlikesi olduğunu anlatan Üstün, "Bunu görmeleri lazım. ya milletin savunduğu değerleri savunacak ya bölünecekler ya da yok olacaklar, tercih onların. Bunların işaretleri artık gözüküyor, HDP için de gözüküyor, CHP içinde gözüküyor. O bakımdan bu iki partide aklını başına alması lazım."

"KATİL GÖRMEK İSTİYORLARSA AYNAYA BAKSINLAR DERİM"

DİSK genel kurulunda Cumhurbaşkanı'na yapılan hakaretlerin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan hakarete gelince, evet Sayın Cumhurbaşkanımız milletin bağrından çıkmış bir vatan evladıdır ve AK Parti'nin kurucu lideridir. Bunu bildikleri için herkes, özellikle Türkiye düşmanları, millet düşmanları Cumhurbaşkanımıza saldırıyor. Cumhurbaşkanımızı al aşağı edebilirlerse kendilerine göre tırnak içerisinde söylüyorum güya Türkiye'yi de, AK Parti'yi de zora sokacaklar. Ancak katil görmek istiyorlarsa aynaya baksınlar derim. Katil kimdir? Orada askerimizi, polisimizi şehit eden ve bu olayları alkışlayan katildir."

Sayın Cumhurbaşkanının elini taşın altına koymuş daha önce barış sürecini başlatan kişi olduğunu anlatan Üstün, şöyle konuştu: "Gövdesini koymuştur, risk almıştır, ancak Sayın Cumhurbaşkanımız barış sürecini sürdürürken onun karşısında yer almışlardır. HDP de, CHP de, sendikalarda hepsi bu sürecin sona ermesi için elinden gelen her türlü bozgunculuğu geri bırakmamışlardır. Şimdiyse o sendika toplantısında bir bakan gelmiş, yani orada onlar ev sahibi, sayın bakan misafir. Ne Türk geleneklerine ne Müslüman geleneklerine ne bu coğrafya, ne Anadolu geleneklerine uymayan bir şekilde oradaki misafirin temsil ettiği değerlere, kişilere karşı hakaretlerde bulunulmuştur. Ben bu eylemi şiddetle kınıyorum, reddediyorum. DİSK'te kendini bitirmektedir. Önceki yıl DİSK işçilerin haklarını savunan bir sendika olarak bilinirken, şu anda ise kör ideoloji haline gelmiştir. Bundan da vazgeçmelerini tavsiye ediyorum."

Fizik Tedavi Merkezi açılış töreninden sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ve beraberindeki heyet Muş'tan ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Sefer Üstün Ahmet Davutoğlu AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title