Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Darbelere son vermek, demokrasinin kesintisiz devam etmesi, yeniden dirilişimiz, yükselişimiz, istiklal ve istikbalimiz için bu sistemi değiştirmek zorundayız." dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Darbelere son vermek, demokrasinin kesintisiz devam etmesi, yeniden dirilişimiz, yükselişimiz, istiklal ve istikbalimiz için bu sistemi değiştirmek zorundayız." dedi.

Çalık, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Van'da partisinin Kadın Kolları tarafından Parti İl Teşkilatında düzenlenen toplantıya katıldı.

Burada konuşan Çalık, 15 yıllık iktidarda kadınlardan büyük destek gördüklerini ve Ak Parti'nin kadınların omuzlarında yükseldiğini belirtti.

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve sürecin ülkenin beka sorunu haline geldiğini ifade eden Çalık, Cumhuriyet tarihi boyunca hükümet sisteminin yara aldığını kaydetti.

"Darbelere son vermek, demokrasinin kesintisiz devam etmesi, yeniden dirilişimiz, yükselişimiz, istiklal ve istikbalimiz için bu sistemi değiştirmek zorundayız." diyen Çalık, yaklaşık yüzyıldır sürdürülen sistemin miladını doldurduğunu anlattı.

"Devlet sistemi ile sorunumuz yok"

Çalık, parlamenter sisteminin artık değişmesi gerektiğini belirterek, "Devlet sistemi ile sorunumuz yok, hükümet sistemi ile sorunumuz var. Onun içinde hükümet sisteminin adını, milletimiz koysun istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olsun. Koalisyonlar, darbeler, askeri hükümetler, parlamenter sistemin bize yaşattığı krizlerdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni bir ünvana ihtiyacı olmadığını, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini kadın, çocuk, yaşlı ve engelliler için istediğini ifade eden Çalık, yeni sistemin beraberinde daha çok hizmet getireceğini anlattı.

-"Bütün terör örgütleri 'hayır" diyor"

Vatan haini diye nitelendirilen ve ülkeyi kan gölüne çevirmek isteyen terör örgütlerine 16 Nisan'da gerekli cevabı vereceklerini vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"Terör örgütleri PKK, DEAŞ, FETÖ, YPG ve PYD 'hayır' diyor. Bütün vatan hainlerinin hayır dediğini milletimizle paylaşmamız lazım. Özgür iradesiyle "hayır" diyenler var. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da bunlara orkestra şefliği yapıyor. Ama ne üzücüdür ki orkestra şefliği yapan CHP Genel Başkanı, anayasa değişikliği kitapçığını okumamış. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ne getirdiğini bilmiyor. Dolayısıyla "hayır" kampanyası yürütenlere, terör örgütlerine verecek cevaplarımızın güçlü bir "evet" olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Terörle mücadele, egemenliği kayıtsız şartsız millete vermek, milletimizin yanında durmak, Türkiye'nin artık kaoslar istemediği, siyasi, ekonomi istikrarın sağlandığı güçlü bir Türkiye ve uluslararası güçlerle mücadele etmek için 16 Nisan da "evet" diyoruz."

"Ak Parti yapıyor, PKK ve onun uzantısı HDP yıkıyor"

Çalık, İskele Mahallesi'nde düzenlenen halk toplantısında yaptığı konuşmada ise şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi konuşuyor, AK Parti yapıyor. AK Parti yapıyor, PKK ve onun uzantısı HDP yıkıyor. Biz yapmaya talibiz. Terör örgütleriyle göğüs göğüse mücadele ettiniz. Burada verdiğimiz şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Onlara rağmen, bunların burada oluşturulan korku imparatorluğunu sizlerin yürekleriyle yıkacağız. Terör örgütlerine karşı sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz."

Çalık, ardından Valiliği ziyaret ederek, Vali İbrahim Taşyapan ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay'la bir araya geldi.

Bir süre kentin sorunlarıyla ilgili sohbet eden Çalık, daha sonra Edremit ilçesindeki mahalle toplantısına katıldı.

Çalık'a, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız ve AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ile partililer eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Öznur Çalık AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title