Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Oslo'da

Şahin, Türk vatandaşlarından Müslüman çocuklara koruyucu aile olmalarını istedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Norveç'te yaşayan Türk vatandaşlarından koruyucu aile olarak, Türk ailelerden çeşitli nedenlerle alınan Müslüman çocuklara sahip çıkmalarını istedi.

Şahin, Norveç'in başkenti Oslo'da temasları sırasında, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Türkiye'nin Oslo Büyükeliçilik binasında gerçekleştirilen toplantıda Türk vatandaşlarına yönelik bir konuşma yapan Şahin, Oslo'da 2 gündür Norveçli meslektaşları ve çeşitli kurumların yöneticileriyle yaptığı görüşme ve toplantılar hakkında bilgi verirken, görüşmelerin çok olumlu geçtiğini söyledi.

Türkiye'de yaşanan yasal düzelemeler hakkında da bilgi veren Şahin, ekonomik alanda da ülkede gelişmeleri rakamlar ile anlattı. Türkiye'de artık günlük geliri 1 doların altında insan kalmadığını anlatan Şahin, günlük 4 dolar geliri olan yüzde 2.4'lük kesiminde de durumunun düzeltilerek, bu oranında sıfırlanması için çaba sarf edildiğini söyledi.

Kız çocuklarının okuması için alınan tedbirler çerçevesinde okuluna devam eden kızların sayısında yüzde 12 oranında artış gözlendiğini söyleyen Şahin, yurt dışında da özelikle üniversiteye devam eden gençlerin sayılarının artırılması gerektiğini kaydetti.

-Koruyucu aile-

Bakanlık çalışmaları hakkında da bilgi veren Şahin, Türkiye'de 2 binin üzerinde koruyucu aile olduğunu söyledi. Aynı sistemin Norveç'te de bulunduğunu açıklayan Şahin, Türk ailelerinden koruyucu aile olmalarını istedi.

Yurt dışındaki ülkelerde Türk ailelerden çeşitli nedenlerle alınan çocukların Hristiyan ailelere verildiğini hatırlatan Şahin, "Hükümet yetkilileriyle görüştüğümüzde, Müslüman çocukların Müslüman ailelere verilmek istendiğini ancak bu ailelerin koruyucu aile olmak istemediklerini söylüyorlar. Bizim Türkiye'de yaptığımız gibi, aynı sistem burada da var. Bir çocuğa koruyucu aile oluyorsunuz devlet size gelir bağlıyor. Bir asgari ücret tutarında geliriniz oluyor ve çocuğun bütün masrafları da devlete ait" dedi.

-Gezi Parkı -

Gezi Parkı ile ilgili olarak, toplantıya katılanların sorularını da yanıtlayan Şahin, ortada çok fazla bilgi kirliğili olduğunu söyledi. Olaya ilk başta çevre anlayışı ile yaklaşıp tepki gösterenler olduğunu ve buna saygı duyduğunu anlaran Şahin, "Bu anlayışa saygı duyuyorum. Bu önemli bir talepti ve dinlenilmesi gerekiyordu. Bundan dolayı masum vatandaşlarımız için kullanılan orantısız güç için yetkililer hakkında soruşturma başlatıldı. Taksim'de AVM yapılacak denildi. Yok böyle bir şey. Marjinal ve illegal örgütler araçları tahrip edip, etrafa zarar verdi. Olaylarda yaralanan Hatay'daki vatandaşımızdan sonra bugün de bir polis hayatını kaybetti. Her ülke kendi tecrübesiyle doğruyu bulmaya çalışıyor. Çözüm süreci yaşanırken ve büyük bir heyecan varken, yeni çatışmalar çıkarılmamalı. Türkiye bunlardan çok çekti. Yönetenle yönetilenler birbirini çok iyi anlaması lazım" diye konuştu.

Şahin ayrıca, Türk vatandaşlarının bedelli askerlik, anadilde eğitim konularındaki sorularına da yanıt verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Şahin Türk Türkiye Norveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title