Haberler

Ağaç Dikilen Alanlarda İnceleme

Bakan Ergün, Büyükşehir'in ağaçlandırma çalışması yaptığı alanlarda incelemelerde bulundu

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırma çalışması yapılan alanları dolaştı. Bakan Ergün'e eşlik eden Başkan Karaosmanoğlu, bu yılki 1,5 milyonluk fidan dikimi hedeflerine çok yaklaştıkları bilgisini verdi. Kocaeli'nin son yıllarda her alanda büyük bir değişim ve gelişim yaşadığını dile getiren Bakan Ergün, ''Kocaeli, ülkemizin marka şehirlerinden biri haline gelmiştir. Kocaeli'nin son yıllarda yaşadığı değişim, Türkiye'nin değişimine örnek gösterilebilir'' dedi.

BAKAN ERGÜN'DEN İNCELEME

Bakan Ergün, ilimizdeki temasları çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırılan alanları dolaştı, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Ergün'e Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı ve Başkan Danışmanı Ömer Polat eşlik etti.

HEDEF 1,5 MİLYON AĞAÇ

Başkan Karaosmanoğlu, Yuvacık havzasındaki ağaçlandırma bölgesinde Bakan Ergün'e çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kocaeli'nde milyonlarca fidanı toprakla buluşturduklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ''Bu yıl için 1,5 milyon ağaç dikmeyi hedeflemiştik. Bu hedefimize çok yaklaştık. Kocaeli'nin yeşil bir kent olması için çalışıyoruz. Sanayi ve ulaşım kenti olan Kocaeli'nde çevreye ve yeşile ayrı bir önem veriyoruz'' açıklamasını yaptı.

KOCAELİ ÖRNEK İL OLDU

Başkan Karaosmanoğlu'ndan Kocaeli genelinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Ergün, "Son yıllarda Kocaeli'nde büyük bir değişim ve gelişim yaşandı. Kocaeli, her alanda örnek bir il oldu. Büyükşehir tarafından, Kocaeli'nin her tarafının planlanması çok önemlidir. Kocaeli sanayi şehri olmasının yanı sıra başla yönleriyle de öne çıkmalıdır. Kocaeli, Türkiye'nin en güzel coğrafi bölgelerinden birinde yer alıyor. Kocaeli'nin geleceğini iyi planlarsak kentimizin vizyonu gelecekte çok daha farklı olur. Kocaeli'nin, turizmin de, ticaretin de merkezi olması gerekiyor. Yeni turizm yatırımlarını bölgemize çekebiliriz. Dağ, kaplıca, deniz, kış ve yayla turizmini Kocaeli'nde geliştirebilecek potansiyele sahibiz" ifadesini kullandı.

HİZMETLERİ GÖRMEK SEVİNDİRİYOR

Bakan Ergün, Büyükşehir tarafından hayata geçirilen Çınarlıdere ve Çenedere mesire alanlarının, yapımı devam eden Kaşkaldere vadisinin ve sahil düzenlemelerinin kentin görünümünü değiştirdiğini de vurguladı. Bakan Ergün ile birlikte ağaçlandırma alanını dolaşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Işık da, ''Bugün Büyükşehir Belediyemizin, ağaçlandırma çalışmalarını inceleme imkânı bulduk. Kocaeli'nde yapılan hizmetleri görmek hepimizi sevindiriyor'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title