Haberler

Afyonkarahisar'da Sultan 2. Abdulhamit Dönemi Alt Yapısı Sil Baştan Yenileniyor

Afyonkarahisar'ın en eski yerleşim yerleri arasında bulunan Kale çevresindeki 18 mahallede, Osmanlı devletinin son dönemleri olan 1880'li yıllarda yapılan kanalizasyon sistemi, Afyonkarahisar Belediye'sinin 4 milyon TL'lik kaynak aktarımı ile...

Afyonkarahisar'ın en eski yerleşim yerleri arasında bulunan Kale çevresindeki 18 mahallede, Osmanlı devletinin son dönemleri olan 1880'li yıllarda yapılan kanalizasyon sistemi, Afyonkarahisar Belediye'sinin 4 milyon TL'lik kaynak aktarımı ile yenileniyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çalışmaların ilk etabının başladığı "Demirciler Çarşısı" diye adlandırılan bölgedeki yürütülen faaliyetleri yerinde inceledi. 18 mahallenin bulunduğu ve kentsel sit alanı olarak geçen alanda, belediyelerin bugüne kadar sadece 1960 yılında su şebekesi hattı döşediğini söyleyen Başkan Çoban, kanalizasyon sistemine ise Cumhuriyet kurulduğundan beri hiç dokunmadığını kaydetti. Bölgenin tarihi yapısı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Çoban, "Burası, yani eski Afyonkarahisar diye adlandırılan bölge, kalemizin merkez alındığı ve etrafında yerleşimin olduğu bir şehir. Osmanlı döneminde de Karahisar-ı Sahip olarak adlandırılan bölge burası. Kale merkez olmak üzere etrafında 19 mahalleden oluşan bu yer, aynı zamanda kentsel sit bölgesi olarak da geçiyor. Burada, alt yapı ve kanalizasyon sistemi, Osmanlının son dönemi olan,

2. Abdülhamit'ten kalma, 1880-1890'lada yapılmış ve o günden bugüne kadar kullanılmış bir sistem. İlk defa buraya gerçek bir kanalizasyon sistemi bizim dönemimizde döşeniyor" dedi.

İÇME SUYU İLE KANALİZASYON ATIKLARININ BİRBİRİNE KARIŞMASINA SON VERECEĞİZ

Başkan Çoban, Afyonkarahisar'ın en eski çarşısı olarak adlandırılan "Demirciler Çarşısı'nında" yer aldığı bölgede, bugüne kadar belediyeler tarafından sadece, yolların asfaltlandığını ya da parke taşı döşeme çalışmalarının yapılarak toprağın altına sadece 1960 yılında içme suyu şebeke döşeme çalışması için inildiğini anlattı.

"Türkiye Cumhuriyeti kurulması üzerinden 90 yıl geçmesine rağmen doğru dürüst içme suyu hattı gibi, kanalizasyon sisteminden de bahsetmenin mümkün olmadığını anlatan Başkan Burhanettin Çoban "Bugüne kadar kanalizasyon atıkları, yine Osmanlı döneminden kalma bir takım taş kanallarla evlerden ve iş yerlerinden bir şekilde verilmiş. Biz şimdi koruge borularla ilk defa bu bölgeye yeni kanalizasyon sistemi döşüyoruz. Yine 1960'lı yıllarda içme suyu hattı olarak döşenen, sağlıksız pik demir boruları da, HDF borularla tamamen değiştiriyoruz. Su boruları tamamı delik deşik. Kanalizasyonun geçtiği yerden içme suyu hattı da geçiyor ve kanalizasyon atıkları bu sulara karışıyor: İnşallah buna artık bir son vereceğiz" diye konuştu.

Başkan Çoban, ayrıca 18 mahallenin tamamının alt yapısının yenilenmesi için, 2013 yılı içerisinde yapılan yatırım bedelinin 4 milyon TL olduğunu da söyledi.

Çalışmaların yürütüldüğü bölge esnafı ise, alt yapı yenileme faaliyetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, belediyeye teşekkür ettiler. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Çoban Sil Baştan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title