Haberler

Adım Adım Anadolu'nun 5'incisi Bursa'da Düzenlendi

Bursa'da 5'incisi düzenlenen 'Kadınlar İçin İş Fırsatları Adım Adım Anadolu' projesine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Türkiye'de kadının istihdama katılamamasındaki en büyük sorunun zihniyet olduğunu söyledi.

Bursa'da 5'incisi düzenlenen 'Kadınlar İçin İş Fırsatları Adım Adım Anadolu' projesine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Türkiye'de kadının istihdama katılamamasındaki en büyük sorunun zihniyet olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Dünya Bankası ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) işbirliği ile Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenecek olan 'Kadınlar İçin İş Fırsatları Adım Adım Anadolu' projesinin 5'inci ayağı Bursa'da gerçekleştirildi. Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Adım Adım Anadolu Bursa Buluşması' öncesi konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Türkiye'nin dünyanın gelişmiş 17'nci büyük ekonomisi olduğunu belirterek, "Bizim hedefimiz 2023 yılında dünyanın en büyük 10'ncu ekonomisi olmak. Kadının ekonomik katılımı olmadan bu hedefe ulaşamayız. Analizler istatistikler bunu gösteriyor. Biz öncelikli Anadolu'yu adım adım gezelim ve bunu paylaşalım dedik. Niçin biz kadınların istihdama katılım oranının arttırmak istiyoruz bunu anlatmak için yola çıktık. En büyük sıkıntı Türkiye'de zihniyet sorunu. Genellikle kadının rolü 'evin içinde çocuklarına baksın' olarak görülüyor. Oysaki kadın hem onu, hem de işi yapabilir. Kadın kesinlikle iş yaşamından soyutlanarak 2023 hedefine ulaşamayız. Kadın hem kariyerini yapabilir, hem de aile yaşamında kendi görevlerini de yürütebilir" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KADINLARIN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR"

Erkeklerin de desteğinin bu aşamada çok önemli olduğunu belirten Asan, amaçlarının toplumdaki bir takım kodları değiştirmek olduğunu kaydetti. 'Kadınlar evlerinde otursa işsizlik sorunu kalmaz' düşüncesi olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Asan, "Bu yanlışı değiştirmeye çalışıyoruz. Şu an Türkiye'nin belirlenen hedefe ulaşmak için büyük bir güce ihtiyacı var. Türkiye'nin tamamına yetecek kadar iş şu an mevcut. 'Kadının yeri evdir' düşünceleri var. Oysaki kadın çalıştığında, para kazandığında o paranın büyük bölümü çocuklarının eğitimine gidiyor. Aileyi geliştiriyor. Aileyi daha eğitimli, ayaklarının üzerinde duran hale getiriyor. Gelişmiş ülkelerde kadın istihdam oranlarına baktığımızda, kadınların istihdam için çalışmaları nedeniyle onlar şu an süper güç. Bizde gelişen, büyümek isteyen bir ülkeyiz. Kadınların desteğine ihtiyacımız var. Türkiye'nin kadınlara ihtiyacı var" diye konuştu.

Proje boyunca tüm illerde kadınlara örnek rol modeller gösterdiklerini ve iş yaşamında başarılı olan kadınlarla bir araya getirdiklerini aktaran Asan, eksiklikleri tespit ederek, iş yaşamına atılmak isteyen kadınlara da yerelde destek olduklarını dile getirdi.

"TÜM ANADOLU'YU DOLAŞIYORUZ"

TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger de, 2011 Aralık ayında başlayan proje kapsamında bugüne kadar 4 ilde kadınlarla bir araya geldiklerini söyleyerek, Türkiye'de kadının çalışma hayatına katılımının oldukça düşük olduğunu vurguladı. Güçlü ekonomi için kadının çalışma hayatında yerinin sağlam olması gerektiğine dikkat çeken Ger şunları söyledi: "Bu projeyle tüm Anadolu'yu dolaşarak kadınlarımızın farkındalığını geliştirmek, gelecekte kadın erkek el ele çalışma hayatında olmak için bir araya geliyoruz. Rol modellerimizle kadının istihdamını anlatıyoruz. Dileriz ki Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kadın erkek eşit olarak çalışma hayatında yerini alır." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Bankası Aşkın Asan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title