Haberler

Adana - Sanatçılar, 'Korsana Hayır' Dedi Altın Koza Film Festivali

Adana'ya Altın Koza Film Festivali'ne Katılmak İçin Gelen Ses ve Sinema Sanatçıları, İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin Yakaladığı 820 Bin Adet Kaçak Basılan Film ve Müzik Cd'sinin Önünde, 'korsan'a Hayır' Diyerek Basın Açıklaması Yaptı.

ADANA'ya Altın Koza Film Festivali'ne katılmak için gelen ses ve sinema sanatçıları, İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin yakaladığı 820 bin adet kaçak basılan film ve müzik CD'sinin önünde, 'Korsan'a hayır' diyerek basın açıklaması yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına Adana Vali Vekili Fikret Deniz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger ve aralarında Ekrem Bora, Selda Alkor, Nuri Alço'nunda bulunduğu sinema sanatçıları katıldı. Törende konuşan Vali Vekili Fikret Deniz, Adana'nın emek hırsızlarına savaş açtığını söyledi. Kültür hırsızlığının en kötüsü olduğunu söyleyen Deniz, "Bizi biz yapan sanatçılarımız, kültürümüzdür. Kültür hırsızlığı çok kötü bir şey. Emniyetimiz plakamız gibi 1 numaradır. Son 1 yılda 820 bin adet korsan CD ve DVD ele geçti. Bununla birlikte bu CD'lerin basımında kullanılan 415 adet elektronik cihaz ve 615 şüpheli yakalanarak işlem yapıldı. Emek hırsızlarını buradan lanetliyorum" dedi. Büyükşehir Belediyesi Vekili Zihni Aldırmaz ise sanatçıların emeklerinin çalınmaması için İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte koordineli olarak çalışma yaptıklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger, korsan CD'yi halka tam analatımaladığını söyledi. Korsan CD basanların bu işten vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Ülger, "Bu işleri yapanlar umarım vazgeçerler. Biz korsanı halka anlatamadık. Eğer anlatabilseydik, halkımız bu kalitesiz CD ve DVD'leri almazdı. Sanatçıların 'Biriciğim' diye adlandırdığı eserleri zarar görmezdi" dedi. Sinema sanatçısı Selda Alkor ise babasının da emniyet amiri olarak görev yaptığını belirterek her korsan CD ve DVD'nin sanatçıların cebinden çıktığını söyledi. Yapılan açıklamaların ardından sanatçılar ve protokol, 17'inci Altın Koza Film Festivali'nde yarışan Demet Akbağ ve Ata Demirer'in başrollerini oynadığı 'Eyvah Eyvah' ve yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı 'Nefes' filmlerinin korsanlarının da bulunduğu CD ve DVD'leri inceledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title