Haberler

Adana - ´Genç Gözüyle Adana´, Projesi Hayata Geçiyor

Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nün İç Göçle Gelen Çocukları Topluma Kazandırabilmek İçin Hazırladığı 'genç Gözüyle Adana' Adlı Projesi, Gençlik Hizmetleri Dairesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Tarafından Maddi Destek Gördü.

ADANA iL Emniyet Müdürlüğü'nün iç göçle gelen çocukları topluma kazandırabilmek için hazırladığı 'Genç gözüyle Adana' adlı projesi, Gençlik Hizmetleri Dairesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından maddi destek gördü.

Projenin desteklenmesi ve tanıtımı amacıyla Adana Polisevi'nde kokteyl verildi. Kokteyle Adana Vali Yardımcısı Halil Arslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bayram Fazlı Hadi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, polis müdürleri, projeye katılan öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Kokteylde yapılan konuşmalarda, göçle gelen gençlerin kentsel yaşama uyumunu sağlamak, negatif oluşumlardan ve suç ve suç ortamından uzak tutmak için 'Genç gözüyle Adana' adlı projenin hazırlandığı belirtildi. Projeye maddi destek için Gençlik Hizmetleri Dairesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın S-UN Fonu'na başvurduklarını belirten yetkililer, 14 bin 216 Dolar hibe aldıklarını kaydetti. Proje kapsamında öğrencilerin Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin desteği ile eğitim alacağı, daha sonra da Adana'nın fotoğraf ve görüntülerini çekeceği belirtildi. Bu görüntü ve fotoğraflarında etkinliklerde gösterim ve sergisinin yapılacağı belirtildi. Projeden bin 300 öğrencinin faydalanmasının planlandığı belirtilirken, ayrıca sosyal ve kültürel etkinliklerinde düzenleneceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title