Haberler

ABD Senatosu, Ülkenin Trablus Büyükelçisi Adayı Jones'u Dinledi

ABD Başkanı Barack Obama'nın Trablus Büyükelçiliğine aday gösterdiği Deborah K.Jones, senatörlere, büyükelçiliğin güvenliğini sağlama taahhüdünde bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Trablus Büyükelçiliğine aday gösterdiği Deborah K. Jones, senatörlere, büyükelçiliğin güvenliğini sağlama taahhüdünde bulundu.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde, Jones'in adaylığının onaylanması süreci kapsamında oturum düzenledi.

Libya'nın Bingazi şehrindeki ABD konsolosluğuna 11 Eylül 2012'de yapılan saldırıda hayatını kaybeden büyükelçi Christopher Stevens'ın yerine aday gösterilen Jones, güvenlikle ilgili herhangi bir sıkıntı görmesi halinde hemen Washington ile temasa geçeceğini söyledi.

"Büyükelçi aynı zamanda baş güvenlik görevlisidir" diyen Jones, senatörlere, büyükelçilik ve elçilik görevlilerinin güvenliğini sağlamayı taahhüt etti. Jones, Libya'daki zorluklara dikkati çekerek bu dönemde Trablus'da ABD büyükelçisi bulunmamasının olumsuzluklarını anlattı.

Bingazi saldırısından sonra Kongre'de düzenlenen hemen her oturum hararetli tartışmalara sahne olmasına rağmen, Jones'ın adaylığına yönelik toplantının sakin geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

Komite'nin Jones'in adaylığını gelecek hafta oylaması bekleniyor ve şu ana kadar senatörlerden hiç birinin Jones'in adaylığına açık karşı duruş sergilememesi nedeniyle, oylamanın olumlu geçebileceği belirtiliyor.

Jones, diplomat olarak Türkiye, Kuveyt, Argentina, Suriye ve Irak'ta görev yapmıştı. - WASHINGTON

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Deborah Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title