Haberler

ABD'den, Katar'ın Ardından Türkiye'yi Hedef Alan Garip Suçlama

Güncelleme:

Katar'ı teröre bulaşmış gibi göstermek için Müslüman Kardeşler kartını kullanan ABD, şimdi de Türkiye'yi hedef aldı. Dışişleri Bakanı Rex Tillerson "Müslüman Kardeşler hükümetin parçası haline geldi" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar'la diplomatik ilişkileri kesen Arap ülkelerinin Müslüman Kardeşler'i tümden "terör örgütü" ilan etmesinin "Bölgesel istikrar ve güvenlik açısından" komplikasyonlara neden olabileceğini söyledi.

TÜRKİYE VE BAHREYN'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Al Jazeera İngilizce'nin haberine göre Tillerson, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nda Körfez krizi ile ilgili yaptığı konuşmada, "Müslüman Kardeşler'in bazı unsurları hükümetlerin parçası haline geldiler" derken örnek olarak "Türkiye ve Bahreyn parlamentolarının üyelerini" gösterdi.

"BU DURUM İLİŞKİLERİMİZİ KARMAŞIK HALE GETİRİYOR"

Tillerson, "5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin edilen Müslüman Kardeşler örgütünde şiddet ve terörizme bulaşan unsurları diğerlerinden ayrıştırıyoruz. Örgütü bütünüyle terörist olarak saymanın bizim bu hükümetlerle olan ilişkilerimizi karmaşık hale getirebileceğini takdir edersiniz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rex Tillerson Türkiye Katar Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title