Haberler

73 Yaşındaki Norveçli Araştırmacı, Kuzey Kutbunda Bir Yıl Yalnız Başına Yaşadı

73 yaşındaki Norveçli araştırmacı, kuzey kutbunda bir yıl yalnız başına yaşadı NORVEÇLİ araştırmacı 73 yaşındaki Yngve Kristoffersen, kuzey kutbunda bir yıl yalnız başına yaşadıktan sonra yaşadığı yerden alınarak Bergen'e getirildi.

73 yaşındaki Norveçli araştırmacı, kuzey kutbunda bir yıl yalnız başına yaşadı

NORVEÇLİ araştırmacı 73 yaşındaki Yngve Kristoffersen, kuzey kutbunda bir yıl yalnız başına yaşadıktan sonra yaşadığı yerden alınarak Bergen'e getirildi. Emekli Jeoloji Profesörü Yngve, kuzey kutbunda denizde yüzen küçük bir buz adasının üzerinde tam bir yıl yaşayarak incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz yıl 30 Ağustos tarihinde, bir buz kıran gemisi ile bölgeye götürülen ve üzerinde yaşayacağı buzun değişikliğe uğraması durumunda kaçabilmesi için yanına 8 ton ağırlığında bir hava botu, 7 ton dizel ve malzeme bırakılan Yngve Kristoffersen'in beraberinde getirdiği bilgiler merakla bekleniyor.

Yngve Kristoffersen, 1 yıl boyunca uçsuz bucaksız buz gördükten sonra tekrar kara parçası görmekten mutlu olduğunu belirterek '1.1 metre kalınlığında bir buz adacığının üzerinde tam bir yıl geçirdim. Tam zamanında dönüyorum. Çünkü buz adası küçülmeye ve tehlikeli olmaya başlamıştı. Bana bir şey olmazdı, hava botu ile oradan kaçabilirdim ama araştırma malzemeleri zarar görebilirdi. Bir ara yanımda kocaman bir Rus denizaltının su yüzüne çıkarak beni izlediğini gördüm. 1 yıl boyunca önemli bilgiler edindim. Edindiğim bilgileri araştırmacı arkadaşlarım ve kamuoyu ile paylaşacağım' dedi.

Bergen şehrinde meslektaşları ve halk tarafından büyük bir kahraman olarak karşılanan Yngve Kristffersen, kuzey kutbu ve kuzey buz denizi derinliklerinde sesler, hareketlilik hakkında önemli bulgulara ulaştığını söyledi. İki kez yağan karın buz adası üzerinde 250 ton ağırlık oluşturarak batma tehlikesi geçirdiğini belirten 73 yaşındaki Yngve, 18 ton malzeme ve hava botunun yerini değiştirmek zorunda kaldığını söyledi. 73 yaşındaki Yngve'nin kuzey kutbunda yalnız başına bir yıl yaşamasının bir mucize ve büyük başarı olduğunu belirten Norveçli araştırmacılar, bilgilerini paylaşmasını merakla beklediklerini söylediler. Yngve'nin başına bir olay gelmesi durumunda kurtarılması için ABD ve Kanada ile kurtarma anlaşması yapılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bergen Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title