Haberler

Adana'da 5 Yaşındaki Yasin İlik Bekliyor

Güncelleme:

Adana'da aplastik anemi hastalığına yakalanan 5 yaşındaki Yasin Ege Pars, enfeksiyon tehlikesi nedeniyle adeta hapis hayatı yaşıyor.

ADANA'da aplastik anemi hastalığına yakalanan 5 yaşındaki Yasin Ege Pars, enfeksiyon tehlikesi nedeniyle adeta hapis hayatı yaşıyor. Minik Yasin'in ailesi oğullarının eski haline dönebilmesi için ilik nakli bekliyor.

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde yaşayan 35 yaşındaki Mehmet Pars ile ev kadını Esra Pars'ın geçtiğimiz temmuz ayında oğulları Yasin Ege'nin kolu kırıldı. Bu dönemde Yasin Ege Pars enfeksiyon kaptı. Ardından da aplastik anemi hastalığına yakalanan minik Yasin Ege, annesi Esra ile birlikte Adana'ya yerleşti. Her hafta kan nakli yapılan Yasin Ege, bağışıklık sistemi zayıfladığı için hastalıklara yakalanma riski nedeniyle evden dışarı çıkamıyor.

''DONÖRLER BİZİM İÇİN UMUT IŞIĞI OLURLAR''

Anne Esra Pars, oğlunun hastalığı nedeniyle Adana'da ailesinin evine yerleşmek zorunda kaldığını anlatarak şunları söyledi: "Oğlumun kolu kırıldıktan sonra sık sık hastaneye gitmek zorunda kaldık. Hastanede mi yoksa çok üzüldüğü için mi bilmiyoruz ama bir enfeksiyon geçirdi. Karaciğer enzimlerinin çok yükselmesi sonucu vücudu bunu atlamadı ve kemik iliği baskılandı. Şu anda Yasin'in ilikleri çalışmıyor. Aile ve akraba taramalarında şu ana kadar en yüksek yüzde 70'e kadar uyumlu ilik bulabildik. Bu değerde bir nakilde çok riskli. Gönüllü olarak ilik bağışında bulunmak isteyenlere sesleniyorum. Kızılay'a gidip gönüllü olduklarını söylerlerse bize yardımcı olabilirler. Zaten öncelikli olarak Yasin için arama yapılıyor. Gönüllü olarak donör olanlar hem bize hem de diğer hastalara umut olabilirler. Şu an ben bile oğlumun yanında maske takıyorum. Eve misafir kabul etmiyoruz. Hastaneye gidip gelme dışında Yasin dışarı çıkamıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ereğli Konya Ege Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

Bakmadan Geçme

Manisa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Malatya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Konya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kütahya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kilis Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kilis Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırıkkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırıkkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırklareli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırklareli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kars Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kars Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karabük Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karabük Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Isparta Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Isparta Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Iğdır Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Iğdır Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Hakkâri Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Hakkâri Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Hatay Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Hatay Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title