Haberler

30 Yetime Hayırseverlerden Kurban Yardımı

Adana'da 30 yetim çocuğa, Köprü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bulunan 30 hayırsever kurbanlık hediye etti.

Adana'da 30 yetim çocuğa, Köprü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bulunan 30 hayırsever kurbanlık hediye etti. Babasını sulama kanalında kendisini kurtarmak isterken kaybeden Mert Can Deveci de ilk kez kurban keseceği için mutlu olduğunu söyledi.

Adana Köprü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, Kurban Bayramı öncesi hayırsever vatandaşlar ile fakir vatandaşlar arasında köprü oldu. Bugün de Yıldırım 30 yetim çocuk ve 30 hayırsever vatandaşı bir araya getirerek kurbanların dağıtılmasını sağladı. Kurban dağıtım törenine katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, yetim çocuklarla tek tek ilgilendi. Coş yaptığı açıklamada, derneğin ismi gibi fakir vatandaş ile hayırsever vatandaşlar arasında köprü oluşturduğunu, bayramlarda yardım edilmesinin önemli olduğunu belirterek, "Bu hayra vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ihtiyaç sahiplerine kurbanlık dağıtımı gerçekleştirildi.

Babasının 3 ay önce kendisini kurtarmak isterken boğulduğunu anlatan Mert Can Deveci de (12), ilk kez kurban keseceklerini söyledi. Deveci, "3 ay önce kanalda yüzerken amcamın oğlu ve ben boğuluyorduk. Bizi kurtarmak için kanala atladı, bizi kurtardı kendi öldü. Babamın belirli bir işi yoktu daha önce hiç kurban kesmemiştik. Bu yıl hayırseverler sayesinde kurban keseceğimiz için çok mutluyum" diye konuştu.

Annesi Pınar Deveci de ilk kez kurban kesecekleri için mutlu olduklarını anlatarak, hayırseverlere teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Fevzi Yıldırım Mert Can Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title