Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Ilıcalı, mesajında, tarihin, milletin belirli dönemlerde küresel güçlere karşı verdiği milli mücadele destanlarıyla dolu olduğunu belirterek, 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin de bunlardan birisi olduğunu söyledi.

Mesajında, 30 Ağustos'un, ülkenin istikbali, milletin refah ve huzuru için binlerce insanın birlik ve beraberlik ruhu içinde canı pahasına mücadele ederek şehit olduğu, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferin tarihi olduğunu aktaran Ilıcalı, tarihte olduğu gibi 15 Temmuz sürecinde de milli birlik ve beraberlik ruhunun tekrarlandığına işaret etti.

Milletin, Kurtuluş Savaşı'nda istiklaline yönelen tehditlere karşı destansı mücadele verdiğini vurgulayan Ilıcalı, "Milletin benliğindeki o günkü kardeşlik, milli birlik duygusu ve manevi değerlerine bağlı yaşama arzusu bugün de aynı kararlılıkla sürmektedir. Bu kararlılığın en somut örneği 15 Temmuz ile başlayan süreçte, tüm küresel güçlere karşı tekrar gösterilmiş, vatan sevgisi ve bağımsızlık uğruna seve seve canımızı feda edebileceğimiz tekrar ispatlanmıştır." ifadesini kullandı.

Mesajında, 15 Temmuz sürecinin de ilerleyen zamanlarda 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi kutlanacağına ve gelecek nesillerin bu destansı mücadeleyi kendilerine örnek edineceğine inandığını belirten Ilıcalı, şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere büyük Türk milletinin bağımsızlığı ve onuru için vatanı uğruna canlarını feda eden ilk şehidimizden günümüze kadar olan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ilıcalı Zafer Haftası Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

title